ESENTIAL

EXCLUSIV: Cine are cel mai mare salariu în Bucureşti şi cât este acesta. TOP 10 salarii

Cel mai bine plătit salariat din Capitală a câştigat anul trecut 9.082.747 lei brut, potrivit ultimelor date disponibile la Direcţia Generală de Finanţe Publice a Municipiului (DGFPM) Bucureşti şi furnizate B365.RO. Asta înseamnă că, înainte de plata taxelor şi impozitelor la stat, bucureşteanul din Sectorul 1 a obţinut aproape 170.000 de euro pe lună, suma fiind calculată la un curs mediu de 4,45 lei/euro, afişat de BNR. 

Cel mai mare salariu din Bucureşti a fost încasat de un angajat din Sectorul 1 care lucrează în domeniul dezvoltare imobiliară, asta în ciuda faptului că piaţa imobiliară nu mai înregistrează acelaşi succes ca înainte de declanşarea crizei financiare. Conform specialiştilor, cel mai bine plătit salariat din Capitală ar putea fi un expat dintr-o companie de dezvoltare imobiliară sau un broker conectat la piaţa imobiliară.

De altfel, 90% din clasamentul celor mai bine zece plătiţi angajaţi din Bucureşti este dominat de salariaţi din Sectorul 1, fapt explicabil având în vedere faptul că aici au sediul şi cele mai multe companii multinaţionale din Capitală. 

Pe locul al doilea în Topul celor mai mari salarii din Bucureşti se află un angajat care se ocupă de alte activităţi de intermedieri monetare, după cum arată statistica Direcţiei de Finanţe. Acesta a avut, anul trecut, un salariu brut de 5.983.654 lei, adică în jur de 112.000 euro pe lună

Locul al treilea în clasamentul celor mai mari salarii îi revine tot unui bucureştean din Sectorul 1, acesta fiind angajatul unei firme ce execută lucrări de instalaţii electrice. Salariul său a fost, anul trecut, de 4.845.993 lei, înainte de impozitare, adică aproape 91.000 de euro pe lună. 

TOPUL complet al celor mai mari zece salarii plătite în Capitală poate fi descărcat de aici. 

Ultimul loc în clasamentul celor mai mari zece salarii din Bucureşti este ocupat de un angajat în domeniul altor activităţi de intermedieri financiare care a luat, anul trecut, 2.872.313 lei (aprox. 54.000 euro pe lună). 

„Precizăm că informaţiile comunicate sunt cele existente la data prezentei în baza de date, pentru angajatorii care au domiciliul fiscal, respectiv sediul pe raza teritorială a administraţiilor de sector”, informează Direcţia de Finanţe a Municipiului Bucureşti în solicitarea B365.RO


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button