EXCLUSIV Adrian Criț, director STB, despre plata cu cardul bancar în autobuzele din București

14 dec. 2021
617 Afișari
EXCLUSIV Adrian Criț, director STB, despre plata cu cardul bancar în autobuzele din București

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București vor fi echipate cu sistem contactless de plată cu cardul. STB a anunțat marți că a lansat procedura de achiziție pentru validatoarele duale din interiorul mijloacelor de transport în comun, urmând ca în 18 ianuarie să fie deschise ofertele. Directorul STB Adrian Criț a precizat pentru b365.ro când vor putea bucureștenii, și nu numai, să valideze o călătorie cu cardul bancar.

Plata cu cardul în autobuzele STB va înlesni utilizarea mijloacelor de transport în comun și va încuraja mobilitatea într-un oraș sufocat de trafic.

Identificarea ghișeelor de încărcare a cardurilor sau plata prin SMS presupun, în prezent, multiple operațiuni care descurajează persoanele aflate în mișcare să urce în mijloacele de transport în comun din București.

STB a constatat că simpla introducere a plății cu cardul în autobuzele Mercedes Hibrid și Otokar a crescut într-un an tranzacțiile de cca șase ori. Doar în aceste mijloace de transport este implementat, în prezent, sistemul dual de plată.

STB își propune acum să extindă sistemul de plată contactless la toate vehiculele din parcul său auto.

Când vor fi introduse noile sisteme de plată

Directorul general al STB, Adrian Criț, a declarat, pentru b365.ro, că bucureștenii se pot aștepta ca din martie sau aprilie 2022 să poată urca în vehiculele STB, iar acolo să plătească biletul direct cu cardul bancar.

„După deschiderea ofertelor în 18 ianuarie, vor curge 90 de zile pentru implementarea modalității de plată. Dacă nu vor exista contestații, eu preconizez că în martie – aprilie 2022, toate mijloacele de transport în comun din București vor fi dotate cu noul sistem dual de plată”, a declarat Adrian Criț.

O călătorie costă în București 3 lei și se poate plăti direct cu cardul bancar la Metrou și în autobuzele Otokar și Mercedes Hibrid. Aceste autobuze reprezintă mai puțin de jumătate din mijloacele în transport în comun ale Capitalei.

Cookies