EXAMEN DE BAROU 2014: Candidații vor susține o singură probă – TEST GRILĂ cu 100 de întrebări

de:
29 iul. 2014
1 afișări
EXAMEN DE BAROU 2014: Candidații vor susține o singură probă - TEST GRILĂ cu 100 de întrebări

EXAMEN DE BAROU 2014: Inscrierile la examenul de primire in profesia de avocat (pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2014, se vor desfasura in perioada 1-18 august, se arata intr-un anunt publicat recent pe siteul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR).

EXAMEN DE BAROU 2014: Conform unei decizii recente a UNBR, examenul va avea loc pe 15 septembrie.

EXAMEN DE BAROU SEPTEMBRIE 2014: Candidatii care vor sa sustina examenul de primire in profesia de avocat (pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar), precum cei care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice, dar vor sa intre in profesia de avocat, sesiunea septembrie 2014, se pot inscrie in intervalul 01 august 2014 – 18 august 2014, se mentioneaza pe site-ul UNBR.

EXAMEN DE BAROU 2014: O singură probă pentru a intra în BAROU

Examenul de admitere in profesia de avocat, care are loc in 15 septembrie, se va desfasura in acest an dupa noi reguli. Candidatii vor trebui sa sustina o singura proba pentru a intra in Barou, si nu mai multe, cum se intampla pana acum.

EXAMEN DE BAROU 2014: Conform Hotararii UNBR nr. 962/24.05.2014, in sesiunea septembrie 2014, se modifica modalitatea de examinare a candidatilor la examenul de primire in profesie pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice.

EXAMEN DE BAROU 2014: Examenul consta in verificarea cunostintelor juridice cu caracter preponderent teoretic, pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar si cu caracter preponderent practic – aplicativ pentru dobandirea titlului profesional de avocat definitiv.

EXAMEN DE BAROU 2014. TEST GRILĂ: Examenul se va desfasura prin sustinerea unei probe tip grila, care cuprinde:

– 100 de intrebari cu caracter preponderent teoretic, cate 20 de intrebari din fiecare materie de examen, pentru candidatii pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar;

– 100 de intrebari cu caracter preponderent practic – aplicativ cate 20 de intrebari din fiecare materie de examen, pentru dobandirea titlului profesional de avocat definitiv.

EXAMEN DE BAROU 2014. MATERIILE DE EXAMEN:

organizarea si exercitarea profesiei de avocat;

drept civil;

drept procesual civil;

drept penal;

drept procesual penal.

EXAMEN DE BAROU 2014. Potrivit UNBR, intrebarile din testul grila pot avea unul sau doua raspunsuri corecte, iar pentru fiecare intrebare corect solutionata, se va acorda un punct.

EXAMEN DE BAROU 2014. Reglementarile stabilesc ca vor fi declarati admisi candidatii care obtin in total cel putin 70 de puncte, dar care reusesc sa adune si punctajul minim pentru fiecare disciplina de examen, acesta urmand sa fie stabilit in perioada urmatoare.

EXAMEN DE BAROU 2014. Conform UNBR, concursul se va sustine in mod unitar, in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – I.N.P.P.A. (in continuare I.N.P.P.A.) si se va desfasura prin I.N.P.P.A. Central – Bucuresti si prin centrele teritoriale ale acestuia, in conformitate cu Regulamentul de examen, aprobat prin Decizia nr. 128/08.07.2014 a Comisiei Permanente a U.N.B.R. si adaptat in conformitate cu prevederile Hotararii nr. 962/24.05.2014 a Consiliului U.N.B.R., potrivit Avocatnet.ro.

EXAMEN DE BAROU 2014. Tematica de examen a fost stabilita prin Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 962/2014 si reprodusa in anexa Deciziei Comisiei Permanente nr. 128/2014, ambele publicate pe site-ul U.N.B.R.

EXAMEN DE BAROU 2014. Arondarea candidatilor pentru sustinerea examenului se face in raport de baroul la care s-a depus cererea de inscriere la examen si la care, in caz de primire in profesie, candidatul care a promovat examenul este obligat sa se inscrie, fara a putea sa se inscrie in alt barou, astfel:

a) I.N.P.P.A. central (Bucuresti): Barourile Bucuresti, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Constanta, Tulcea, Dambovita;
b) Centrul teritorial Brasov: Barourile Brasov, Buzau, Covasna, Harghita, Mures, Prahova si Sibiu;
c) Centrul teritorial Cluj-Napoca: Barourile Alba, Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj si Maramures;
d) Centrul teritorial Craiova: Barourile Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Arges, Teleorman si Valcea;
e) Centrul teritorial Iasi: Barourile Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui;
f) Centrul teritorial Galati: Barourile Galati, Braila si Vrancea;
g) Centrul teritorial Timisoara: Barourile Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Satu-Mare si Timis.

EXAMEN DE BAROU 2014. Potrivit UNBR, inscrierea la examenul de primire in profesie pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice se va desfasura astfel:

EXAMEN DE BAROU 2014. Cererile de inscriere a candidatilor la examen, se vor depune in intervalul 01 august 2014 – 18 august 2014 la secretariatul baroului la care candidatul urmeaza sa-si desfasoare activitatea in cazul in care va fi declarat admis.

EXAMEN DE BAROU SEPTEMBRIE 2014: Cererile vor fi insotite de actele prevazute in Regulamentul de examen.

EXAMEN DE BAROU SEPTEMBRIE 2014: In perioada 19 – 21 august 2014 barourile vor verifica dosarele de inscriere la examen iar rezultatul verificarilor se afiseaza conform prevederilor Regulamentului de examen. In perioada 23 – 25 august 2014 se vor solutiona contestatiile formulate de candidatii carora li s-a respins inscrierea la examen.

EXAMEN DE BAROU 2014. In cazuri temeinic justificate, cu aprobarea Comisiei Permanente a U.N.B.R., dosarul poate fi completat cu actele ce nu au putut fi procurate din motive obiective, cu cel mult 5 zile inainte de data examenului. Pentru candidatii care au sustinut examenul de licenta in anul universitar 2014, se admite depunerea adeverintei de absolvire a examenului de licenta fara ca aceasta sa fie insotita de foaia matricola, daca unitatile de invatamant nu au emis diplomele de licenta.

EXAMEN DE BAROU 2014. Taxa de examen este de 800 lei si se va achita in contul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – I.N.P.P.A. din Bucuresti nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. – Sucursala Unirea – Bucuresti cu mentiunea „Taxa examen primire in profesie ca avocat stagiar, sesiunea septembrie 2014″, respectiv „Taxa examen primire in profesie ca avocat definitiv, sesiunea septembrie 2014″.

Este interzisa perceperea de catre I.N.P.P.A. sau barouri, cu orice titlu, de sume suplimentare pentru operatiuni care au legatura cu inscrierea candidatilor la examen sau cu sustinerea acestuia.

Cookies