Evrika! Adeverința de vaccinare împotriva COVID-19 se va putea descărca în format electronic. Cum se procedează

09 mart. 2021
291 Afișari
Evrika! Adeverința de vaccinare împotriva COVID-19 se va putea descărca în format electronic. Cum se procedează

După multe discuții, adeverința de vaccinare împotriva COVID-19 va fi disponibilă și în format electronic și va putea fi descărcată din Registrul electornic național al vaccinărilor.

Adeverința de vaccinare împotriva COVID-19 se va putea descărca în format electronic

Anunțul despre adeverința de vaccinare anti-COVID-19 a fost făcut marți de medicul Valeriu Gheorghiță.

„Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID.

Cum se procedează

Poți obține adeverința de vaccinare împotriva COVID-19 accesând linkul adulti.renv.ro. Apoi utilizatorul trebuie să apese pe butonul „OBȚINEȚI ADEVERINȚA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”, după care se va deschide o notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, cu care doritorul trebuie să fie de acord, pentru a fi trimis la pagina de autentificare cu CNP și număr de telefon.

Aproape 60.000 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat la vaccinare cu AstraZeneca

59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat pentru vaccinarea cu AstraZeneca.

Din momentul ridicării restricției de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, din care 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

„Cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, pe platforma electronică se pot realiza programări pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca urmare a eliminării restricției de vârstă.
Vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.”, se arată într-un comunicat transmis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Cookies