ȘTIRI

EVEREST 3D

EVEREST 3D:

Din punct de vedere tehnic, filmul Everest este cel mai corect film artistic cu alpiniști – spune Alex Găvan, care adaugă, însă, că acuratețea filmului este undeva la 70%: sunt câteva aspecte exagerate – aterizarea elicopterului, faptul că nu poți sta în tricou nici măcar la Base Camp, pentru că este mult prea frig.

Nu este, însă, un film despre alpinism, mai spune Alex – ci despre ego și lăcomie (ego-ul celor care vor să urce cel mai înalt vârf doar pentru a se lăuda cu asta și sunt dispuși să plătească sume astronomice – încasate de reprezentanții celeilalte tabere, lacomii). Tind să îi dau dreptate.

În orice caz, filmul cu o grămadă de nume sonore, de la Jake Gyllenhaal la Robin Wright, Josh Brolin și Keira Knightly, nu reușește să te facă să empatizezi cu niciunul dintre personaje. Nu te face să înțelegi „de ce”-ul din spatele riscului. Mai mult, riscurile par luate la întâmplare, nu așa cum fac adevărații alpiniști (iar cei morți în 96 erau alpiniști profesioniști) – calculând și gestionând riscul în limite rezonabile.

Cronica filmului, pe larg, AICI.Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button