Evenimentul „Străzi Deschise – București” are loc în acest weekend, însă doar duminică. Calea Victoriei devine pietonală până la ora 22:00

05 mai 2023
4103 Afișari
Evenimentul „Străzi Deschise - București” are loc în acest weekend, însă doar duminică. Calea Victoriei devine pietonală până la ora 22:00
Evenimentul „Străzi Deschise - București” are loc în acest weekend, însă doar duminică. Calea Victoriei devine pietonală până la ora 22:00. Sursa foto: Primăria Capitalei

Al doilea weekend al evenimentului „Străzi Deschise – București” revine, însă Calea Victoriei devine pietonală doar duminică, 7 mai, până la ora 22:00. Organizatorii au pregătit spectacole de teatru pentru copii, ateliere interactive și expoziții.

„Străzi Deschise – București” revine în acest weekend, însă doar duminică

„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” 2023 continuă și în acest weekend cu o serie de activități artistice și educaționale atractive atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

De data aceasta, traseul de pe Calea Victoriei se deschide pentru pietoni doar duminică, 7 mai, între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, în intervalul orar 10:00 – 22:00.

Locuitorii Bucureștiului și turiștii se vor putea bucura de programul artistic realizat în colaborare cu instituțiile culturale ale Capitalei. De la spectacolele de teatru pentru copii ale Teatrului de Animație Țăndărică și ale Teatrului Masca la expozițiile tematice ale Muzeului Municipiului Bucureşti la Casa Filipescu Cesianu, evenimentele „Străzi deschise” vor anima atmosfera de weekend și vor putea fi descoperite de vizitatorii care traversează Calea Victoriei pe parcursul zilei de duminică, transmite Primăria Capitalei.

În zona Muzeului Național de Istorie a României, Teatrul Ion Creangă îi invită pe copii la un atelier interactiv – spectacol muzical. Actorii Andreea Mera și Alexandru Prica vor interpreta mai multe piese alături de prichindeii care vor fi angrenați într-un joc distractiv.

Expoziția internațională anuală „WORLD PRESS PHOTO” (Fundația Eidos) se alătură programului „Străzi Deschise – București, Promenadă urbană” cu cea de-a 66-a ediție. Aceasta va putea fi vizitată în perioada 5 mai – 5 iunie, în Piața Universității. Expoziția cuprinde 120 de fotografii ce surprind evenimente importante din întreaga lume: de la războiul de agresiune din Ucraina și impactul lui asupra oamenilor, până la efectele crizei climatice și protestele civile din jurul lumii.

Programul artistic | 7 mai 2023

Duminică, 7 mai 2023

  • Piața Universității
    • 10:00 – 22:00: Expoziția „WORLD PRESS PHOTO” (Fundația Eidos)
  • Zona Calea Victoriei – Muzeul Național de Istorie a României
    • 11:00 – 12:00: Atelier interactiv – spectacol muzical (Teatrul Ion Creangă)
    • 18:00 – 19:20: Spectacol de teatru – „CLOVNII” (Teatrul Masca)
  • Zona Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu Cesianu
    • 10:00 – 17:30:
      • Expoziția permanentă „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”
      • Expoziția permanentă „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani”
      • Expoziția tematică „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”
  • Zona Calea Victoriei – Muzeul Național de Artă al României
    • 18:00 – 19:00: Spectacol de teatru – „Motanul Încălțat” (Teatrul de Animație Țăndărică)

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies