Evenimentele cu INTRARE LIBERĂ care au loc în weekendul 23-24 mai 2015, în București

de:
22 mai 2015
0 Afișari
Evenimentele cu INTRARE LIBERĂ care au loc în weekendul 23-24 mai 2015, în București

BOOKFEST la ROMEXPO:

La ediția jubiliară Bookfest (20-24 mai, Romexpo), peste 1.000.000 de volume și 200 de edituri așteaptă cititorii.

A zecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest a fost inaugurată miercuri, 20 mai, la Romexpo, într-o ceremonie la care au participat ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, Vladimir Valky, ambasadorul Republicii Cehe (invitat de onoare al Bookfest 2015), Ramiro Fernandez Bachiller, ambasadorul Regatului Spaniei, Marc Bruchez, consilierul ambasadorului Confederației Elvețiene și Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România.

Unul dintre cei mai așteptate volume, la actuala ediție a manifestării, este „Primul pas”, de Klaus Iohannis, cartea va fi lansată, sâmbătă, de la ora 15.00.

„Primul pas” este o cronică a campaniei electorale din 2014 din perspectiva candidatului Klaus Iohannis, fiind a doua carte semnată de actualul președinte după „Pas cu pas”, bestsellerul absolut al anului 2014, care s-a vândut în 130.000 de exemplare, potrivit comunicatului citat.

Potrivit organizatorilor, vizitatorii Bookfest sunt așteptați și la evenimente culturale conexe lansărilor de carte.

Accesul la Bookfest cât și la toate evenimentele din cadrul acestuia este gratuit.

Mai multe detalii, AICI.

Bazarul armenesc, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, are loc începând de vineri, 22 mai, până duminică, 24 mai, între orele 10.00-18.00.

Târgul cu meșteșugari și produse tradiționale este organizat de Fundația Kogaion 115.

Această ediție are, ca invitați speciali, reprezentanți ai comunității armene din România, care vin să expună, obiecte reprezentative: vestimentație stilizată armenească, bijuterii cu motive și simboluri armenești sau diverse produse din sare extrasă din salina Turda, de la săpunuri din sare până la lămpi colorate realizate din bulgări de sare, potrivit unui comunicat al MNȚR.

Pentru o imagine mai completă asupra etniei armene, publicul poate vizita atât expoziția de fotografie Educația armenilor din provinciile vestice, deschisă la Sala Acvariu, cât și expoziția Istorisiri armene. De la Ararat la Strada Armenească, din Sala Irina Nicolau.

Intrarea la târg este liberă.

Detalii, AICI.

 Festivalul Comediei RomâneștI, organizată la Teatrul de Comedie

Festivalul se va deschide sâmbătă, 23 mai, ora 18.00, pe scena aflată în fata Teatrului de Comedie, cu un moment inspirat de tematica ediției din acest an, aflată, se arată în comunicatul Teatrului de Comedie, sub semnul superstițiilor și a antinomiei noroc-ghinion.

Spectatorii sunt invitați să vizioneze în continuare, în sediul Teatrului de Comedie, spectacolele (N) AUM — texte de Gellu Naum, regia Mariana Cămărășan, coproducție UNTEATRU și Teatrul Metropolis și La vita e bella de Radu F. Alexandru, regia Vlad Cristache, producție a Teatrului de Comedie.

Festivalul se va încheia duminică, 31 mai, cu Gala festCO în cadrul căreia vor fi decernate premiile festCO, ediția a XIII-a și premiile Concursului de Comedie Românească, ediția a X-a, 2015.

Festivalul Comediei Românești — festCO a fost înființat în 2003 și are ca scop promovarea dramaturgiei românești și a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească.

Bucharest Women Days, la ROMEXPO

„Bucharest Women Days”, primul eveniment din Romania care incurajeaza spiritul feminin, are loc in acest weekend la Romexpo. 

Mai multe detalii, AICI.

Cookies