Evenimente weekend. Cum își pot petrece bucureștenii sfârșitul de săptămână

de:
14 iun. 2019
0 afișări
Evenimente weekend. Cum își pot petrece bucureștenii sfârșitul de săptămână

Dedicat întregii familii, festivalul celor mai frumoase amintiri invită publicul să i se alăture în Parcul Tineretului, în zona fântânii arteziene circulare, pentru a explora surprizele pregătite, potrivit organizatorilor.

Participanţii se vor putea bucura în cele trei zile de teatru, joacă şi relaxare, programul festivalului reunind peste 100 de activităţi creative, interactive şi distractive.

Printre invitaţii speciali ai acestei ediţii se numără artişti din Germania – Dulce Compania şi Jay Toor, care participă cu spectacole pe catalige şi spectacole de teatru stradal, SUA – Compania Acrobuffos, prezentă cu un spectacol de circ contemporan, care s-a bucurat de succes în întreaga lume, artişti din Spania – Compania Brincadeira, care va susţine patru concerte de percuţie energizante, Compania Ganso & Cia şi Teatrul Zum Zum, ce prezintă un spectacol de teatru-turnir şi o lecţie inedită de dans contemporan, sau Compania Holoque, care aduce în premieră în festival un spectacol de teatru cu holograme.

Scena festivalului găzduieşte, de asemenea, reprezentaţii susţinute de unele dintre cele mai îndrăgite teatre pentru copii din Bucureşti: Teatrul Ion Creangă, Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi Teatrul Excelsior. Programul este completat de o selecţie bogată de spectacole realizate de companii independente şi asociaţii (Asociaţia Clasic e fantastic, Asociaţia C.R.E.A.S., Trupa Pam Pam), spectacole de improvizaţie (Trupa LittleImpro), spectacole de ventrilocie (Crina Zvobodă), concerte (Mix&Match), demonstraţii de balet (Casa de Balet şi Victoria Dance Studio), demonstraţii de street dance (Trouble Dance Company) sau demonstraţii de acrobaţie şi jonglerie (Circul Metropolitan Bucureşti).

Totodată, în Poieniţa cu Ateliere din parc vor avea loc zilnic activităţi pentru micuţii spectatori cu vârsta peste 4 ani.

„În premieră, traseul de la Intrarea Şincai până în inima festivalului (în zona fântânii arteziene circulare, aflată între Intrarea Şincai şi Sala Polivalentă) va fi deservit de un trenuleţ special – Trenuleţul Amintiri – care va opri în cele două staţii ale faptelor bune, transformând fiecare plimbare în bilete la teatru în cadrul campaniei cu bilete în aşteptare, organizată de Teatrul Ion Creangă pentru copiii din medii defavorizate”, anunţă organizatorii, potrivit agerpres.

Accesul la toate spectacolele, atelierele şi instalaţiile din cadrul Festivalului „Amintiri din Copilărie” este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii despre program şi despre campania „Trenuleţul Amintiri” pot fi găsite pe www.amintirifest.ro şi www.teatrulioncreanga.ro.

Festivalul este organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Ion Creangă.

* Festivalul Internaţional de Statui Vivante, ediţia a IX-a, va avea loc în perioada 14-17 iunie (vineri, 14 iunie, de la ora 20.00, în Grădina Casei Filipescu Cesianu – Noaptea Statuilor Vivante; sâmbătă, 15 iunie, între orele 17.30-22.00, în Parcul Al. I Cuza; duminică şi luni, 16-17 iunie, între orele 17.30-22.00, în Parcul Regele Mihai I (intrarea dinspre Sos. Nordului – Roata mare).

eatrul Masca arată pe site-ul său (www.masca.ro) că în 2019 se împlinesc 9 ani de la prima ediţie a manifestării, timp în care acest proiect devenit o certitudine, a impus festivalul ca pe un brand de sine stătător, contribuind, alături de alte evenimente, la alinierea oraşului Bucureşti cu marile oraşe europene care au festivaluri de teatru de stradă.

„Vor fi 45 de spectacole de statui vivante, variate din punct de vedere stilistic şi ofertante pentru toate categoriile de vârstă. Astronauţi, personalităţi istorice, zei cunoscuţi ai antichităţii şi zei noi care vor să vă arate puterile lor, personaje de benzi desenate şi eroi din ultimele filme de la Hollywood, statui care vă vor povesti istoria dansului din Egiptul antic şi până în prezent. Sunt numai câteva dintre statuile pe care le veţi descoperi la această ediţie a festivalului”, potrivit Teatrului Masca.

La prezenta ediţie vor participa invitaţi din Spania, Portugalia, Serbia, Istrael, Austria, Anglia şi SUA.

* Sâmbătă 15 iunie, ora 19.00, Muzeul Municipiului Bucureşti invită vizitatorii la prezentarea de astronomie „Câte stele sunt pe cer?”, susţinută de Adrian Şonka la Palatul Suţu.

„Cerul este plin de stele, aproximativ 6.500 fiind vizibile dintr-un loc oarecare, de-a lungul anului. Din oraşele poluate luminos se văd şi mai puţine stele, dar în Univers se găsesc în număr foarte mare. În această prezentare veţi vedea efectiv câte stele s-au descoperit până în prezent, câte se pot vedea prin marile telescoape, dar şi ce alte tipuri de obiecte să găsesc în Univers”, face cunoscut Muzeul Municipiului Bucureşti (muzeulbucurestiului.ro).

Biletele, în valoare de 5 lei, pot fi cumpărate în ziua prezentării, de la standul de bilete al Palatului Şuţu, începând cu ora 18.00, informează site-ul citat. 

Cookies