Evenimente în București în weekendul 5-6 iunie, primele libere în marea relaxare. Ce poți face zilele acestea noroase în Capitală

03 iun. 2021
691 Afișari
Evenimente în București în weekendul 5-6 iunie, primele libere în marea relaxare. Ce poți face zilele acestea noroase în Capitală

Evenimente în București în weekendul 5-6 iunie. De mâine încep primele libere din marea relaxare impusă în România de la 1 iunie. Află ce poți face zilele acestea noroase în Capitală, asta dacă nu pleci la mare sau la munte. B365.ro vă prezintă o serie de evenimente culturale importante care merită văzute.

Evenimente în București în weekendul 5-6 iunie, primele libere în marea relaxare. Ce poți face zilele acestea noroase în Capitală.

Distracție distracție, dar cum va fi vremea

Cu toate că nu avem parte de cea mai bună vreme în București în aceste zile, meteorologii spun că valorile termice vor continua să crească ușor în următoarea perioadă potrivit ultimei prognoze meteo. Vineri, cerul va avea înnorări trecătoare, iar după-amiaza vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. cu o temperatura maximă de 23-24 de grade, iar cea minimă de 10-13 grade.

Totuși, sâmbătă, vremea va fi răcoroasă și ușor instabilă în Capitală. Cerul va avea temporar înnorări accentuate şi, cu probabilitate mai mare în orele amiezii, vor fi averse şi descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 22-23 de grade, iar cea minimă de 11-13 grade.

În sfârșit, duminică,  valorile termice se vor apropia de normele climatologice specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12-14 grade.

Baruri și discoteci deschise în Capitală

Barurile și discotecile s-au deschis în București, însă să nu vă uitați dovada vaccinării acasă că altfel stați afară. Nu vă spunem noi ce să alegeți că sigur aveți preferatele voastre. De asemenea, Capitala are numeroase muzee și case memoriale care ar merita o vizită dacă vremea nu vă permite să stați pe afară.

Străzi deschise în weekend

Nu uitați că și în acest weekend continuă proiectul „Străzi deschise” care a transformat mai multe zone din centrul orașului în zone pietonale până pe 29 octombrie. Sâmbăta trecută a fost cool de tot după ce locuitorii Capitalei au profitat de vremea superbă și au luat la pas zonele istorice ale orașului, prilej cu care au fost surprinse mai multe fotografii impresionante cu zeci de mii de oameni.

Grădina cu Artiști revine la Roaba de Cultură

La început de iunie se ia doza de verde, soare și aer curat la cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban, care anul acesta, la aniversarea de 10 ani, devine mai responsabil și mai creativ – Grădina cu Artiști. Prima întâlnire va avea loc pe 5 și 6 iunie, la Roaba de Cultură din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), zona Pescăruș, iar intrarea pentru public este liberă.

Expoziție de benzi desenate până pe 26 iunie

Lucrări de tinerețe și recente ale câștigătorilor Premiului Injuve pentru benzi desenate din ultimii 20 de ani, unul dintre cele mai importante premii spaniole. Expoziția are loc la Modul Cărturești din București (str. Academiei, 18-20, la parterul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), vernisajul expoziției „20 de ani de benzi desenate. Premiile Injuve”, realizată de Institutul Cervantes și Instituto de la Juventud (Injuve), în colaborare cu Modul Cărturești.

Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 26 iunie, cu acces gratuit, în timpul orelor de funcționare ale Librăriei Modul Cărturești: luni-joi: 12:00-20:00, vineri-sâmbătă: 10:00-18:00.

Ce evenimente culturale avem în weekend în București

Dacă nu îți place teatrul dar vrei film, aruncă un ochi pe programul cinematografelor din București AICI.

Vineri

SAGA FESTIVAL 2021, Parcul Izvor, ora 14.00

Capra cu Trei Iezi, Teatrul Țăndărică, ora 18.00

Epica, Arenele Romane, ora 18.00

Eu cu cine mă mărit, Teatrul InDart, ora 19.30

Sâmbătă

Cei trei purceluși la Grădina CoOperativa, CoOperativa bar, ora 11.00.

Hainele cele noi al Împăratului, Grădina Sticlarilor, ora 11.00.

Încurcătură printre chinezi, Artist Cafe, ora 18.45.

Un bărbat și mai multe femei, Palatul Bragadiru, 20.30. (Aici mergem și noi, o să vă spunem cum a fost)

Duminică

Lampio și grăuntele de lumină, Teatrul Stela Popescu, ora 11.00.

Habarnam, Curtea Scoalei, ora 11.00.

Puricele în ureche, Teatrul Elisabeta, ora 18.00.

BAIADERA, Opera Națională București, ora 18.30.

Divorț în ziua nunții, The HUB, ora 19.00.

Film – Coco, Opera Comică, ora 19.00.

Secretul Fericirii, Sala Dalles, ora 19.00.

20 de ani în Siberia, Teatrul Național, ora 20.00

Evenimente în București în weekendul 5-6 iunie, primele libere în marea relaxare. Ce poți face zilele acestea noroase în Capitală.

Cookies