Evenimente dedicate mișcării în Sectorul 6. Activități atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, vreme de o săptămână

22 sept. 2022
362 afișări
Evenimente dedicate mișcării în Sectorul 6. Activități atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, vreme de o săptămână
Evenimente dedicate mișcării în Sectorul 6. Activități atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, vreme de o săptămână. Sursa foto: PS6

PS6 se alătură Săptămânii Europene a Sportului și organizează o mulțime de evenimente dedicate mișcării în Sectorul 6. Activitățile distractive sunt atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și bunici.

Evenimente dedicate mișcării în Sectorul 6. #BeActive

Săptămâna Europeană a Sportului (SES), inițiativă a Comisiei Europene, se desfășoară în paralel în toate țările din Uniunea Europeană.

„Vrem să aducem sportul cât mai aproape de comunitate, să ne ajutăm copiii să se dezvolte armonios și seniorii să rămână activi cât mai mult”, transmite Primăria Sectorului 6.

În perioada 23 – 30 septembrie, bucureștenii din Sectorul 6 sunt invitați să participe la o mulțime de evenimente dedicate mișcării. Acestea vor avea loc în Parcul Crângași, pe digul Lacul Morii, în mall Plaza România, dar și în școli. Mișcare se va face și seara, iar distracția de sâmbătă va începe la ora 18:00 și se va termina la ora 22:00.

Vineri, 23 septembrie, la Sala Polivalentă, va avea loc evenimentul de deschidere oficială, organizat de Ministerul Sportului, alături de mari campioni ai României.

Parcul Crângași

Primăria Sectorului 6 va da startul sâmbătă, pe 24 septembrie, începând cu ora 18:00, în zona scenei din Parcul Crângași, care pentru un weekend va deveni un adevărat „Sat sportiv”. Prima seară se va încheia la ora 22:00 și este dedicată muzicii, mișcării și distracției: vor avea loc ateliere de dans sportiv, dansuri contemporane și dansuri tradiționale.

Duminică, pe 25 septembrie, începând cu ora 10:00, se va organiza o competiție de fotbal pentru copii cu vârste de 8 – 10 ani, respectiv 11 – 13 ani, dar și un concurs de baschet pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani. Totodată, vor fi organizate și meciuri de handbal, dar și ateliere de karate, lupte, kempo și rugby tag, în colaborare cu CSA Steaua. În aceeași zi, vor fi organizate două ateliere de gimnastică pentru seniori și persoane cu dizabilități. Toate se vor desfășura sub atenta supraveghere a instructorilor.

„Treasure Hunt”

Sâmbătă și duminică, cei mici pot participa și se pot distra la „Treasure Hunt” – o vânătoare de comori special gândită pentru cei cu vârste între 6 și 12 ani. Aceasta va avea un traseu surpriză, iar copiii îl vor descoperi în timpul jocului.

Cei mici trebuie să-l salveze pe n-ZEBI, ursulețul koala răpit de leneșul Hypno, care vrea să transforme lumea într-una sedentară. Copiii vor primi, prin aplicația Questo, indicii care-i vor ajuta să-l găsească pe n-ZEBI, iar traseul va dura între 45 de minute și o oră.

Programul activităților din Parcul Crângași

Sâmbătă, 24 septembrie:

  • 18:00 – 18:30: Dans Sportiv și Incluziv (în colaborare cu UNEFS);
  • 18:30 – 19:00: Mișcare pentru Sănătate (dansuri tradiționale cu seniori, în colaborare cu DGASPC);
  • 18.00 – 20.00: Jocurile Copilăriei (jocuri și întreceri sportive pentru copii, în colaborare cu UNEFS);
  • 19.00 – 20.00: Bachata Dance (în colaborare cu La Bodega Dance Studio).
  • 20.00 – 20.30: Street Dance (în colaborare cu trupa Challenge Arts);
  • 18.00 – 22.00: Treasure Hunt N-zebi (pe aplicația Questo).

Duminică, 25 septembrie:

  • 10.00 – 18.00: Karate, lupte, kempo și rugby tag (în colaborare cu CSA Steaua);
  • 10.30 – 16.30: Concurs de baschet (în colaborare cu Sport Arena);
  • 10.00 – 11.00: Gimnastică de dimineață pentru seniori (în colaborare cu DGASPC Sport);
  • 11.00 – 12.00: Dans și voie bună pentru adulții cu dizabilități (în colaborare cu DGASPC Sport);
  • 11.00 – 15.00: Cupa BeActive (concurs de fotbal);
  • 10.00 – 18.00: Handbal Play (joc liber de handbal);
  • 10.00 – 18.00: Treasure Hunt N-zebi (pe aplicația Questo).

Sportul ajunge și în școli

„2022 este Anul European al Tineretului, iar noi ne dorim să promovăm cât mai mult mișcarea în rândul copiilor. Îi încurajăm să înceapă să facă sport de mici, pentru a se dezvolta armonios, pentru a învăța să lucreze în echipă și pentru a câștiga încredere în propriile forțe”, transmite PS6.

Marți, 27 septembrie, evenimentele #BeActive ajung în 5 școli din Sectorul 6, unde vor fi organizate mesele rotunde „Tinerii și stilul de viață sănătos”. La discuții vor participa sportivi ai CSA Steaua, care le vor explica elevilor importanța sportului:

  • Școala 59 – invitat: Darius Movileanu;
  • Școala 197 – invitat: Alexandra Predescu;
  • Școala 193 – invitat: Andra Sebe;
  • Școala 205 – invitat: Vlad Stancu/Teodor Erhan;
  • Școala 311 – invitat: Andrei Istrate.

Expoziție de fotografii, la Plaza România

Pe tot parcursul Săptămânii Europene a Sportului (23-30 septembrie), Primăria Sectorului 6 organizează, în colaborare cu Plaza România, o expoziție de fotografii din portofoliul Federației Române de Canotaj și al Clubului Sportiv Steaua, în care vizitatorii vor putea vedea fragmente din viața sportivilor de top.

Marți, pe 27 septembrie, de la ora 12:00, în Plaza România, va fi organizată conferința de presă „Sportul nautic – o alternativă pentru sănătate”.

La eveniment vor participa: Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, Elisabeta Lipă, președinta Federației Române de Canotaj, Marian Drăgulescu, multiplul campion mondial la gimnastică, campionii europeni Sergiu Bejan, Magdalena Rusu, Denisa Tivlescu, vicecampionul olimpic Ciprian Tudosa, campioană olimpică mondială și europeană la scrimă Simona Gherman, precum și noua senzație a scrimei românești Maria Boldor, medaliată cu bronz la ultimul Campionat Mondial.

Miercuri, pe 28 septembrie, de la ora 18:00, nume importante din sport vor veni, tot în incinta Plaza România, pentru o sesiune de autografe și ateliere sportive. Marian Drăgulescu, Cătălin Chirilă, campionul mondial și european la caiac kanoe, campioana olimpică la scrimă Ana Maria Popescu și campioanele la box Lăcrămioara Perijoc și Claudia Nechita vor împărtăși cu participanții secretele „meseriei de campion”, detalii despre antrenamente și sacrificiile făcute pentru ajunge în top.

Evenimentele din Plaza România vor avea loc la etajul 1, în zona Rotonda și atrium, dar și la parter, în zona Rotonda.

Cookies