Evenimente de Ziua Copilului în București. Primăria Capitalei anunță o mulțime de activități pentru pici de 1 Iunie

31 mai 2023
924 Afișari
Evenimente de Ziua Copilului în București. Primăria Capitalei anunță o mulțime de activități pentru pici de 1 Iunie
Evenimente de Ziua Copilului în București. Primăria Capitalei anunță o mulțime de activități pentru pici de 1 Iunie. FOTO: PMB

Municipalitatea anunță mai multe evenimente pentru Ziua Copilului în București. Primăria Capitalei transmite că, joi, 1 Iunie, cei mici vor avea ocazia să participe la spectacole de teatru și circ, ateliere de magie și de creație, lecturi și multe jocuri.

Evenimente de Ziua Copilului în București

Primăria Municipiului București, prin instituțiile de cultură din subordine, a pregătit pentru cei mici, cu ocazia Zilei Copilului, spectacole de teatru și de circ, ateliere de magie, lecturi, iar lista continuă.

CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București se alătură inițiativei Senatului României de a organiza un eveniment cultural și de recreere dedicat copiilor – denumit „Senatul Copiilor”, pregătind mai multe activități interactive de reciclare creativă și meșteșug reinterpretat, în două intervale orare:

  • Semne de carte cusute | 11:00 – 12:00/ 15:00 – 16:00. Este important să citim, iar activitatea poate să devină și mai plăcută atunci când cei mici folosesc semne de carte cusute de propriile mâini. Un atelier 100% românesc în cadrul căruia copiii vor avea ocazia să afle tainele diferitor modele de cusături.
  • Păpuși din linguri de lemn | 12:00 – 13:00/ 16:00 – 17:00. Un atelier de confecționat și bricolat păpuși populare românești din linguri de lemn.
  • Atelier de modelaj în lut | 12:00 – 13:00/ 16:00 – 17:00. Cei mici vor realiza căsuțe, vaze, cești și alte obiecte tradiționale din lut.
  • Atelier „Tablouri din materiale reciclabile” | 11:00 – 12:00/ 15:00 – 16:00. Activitate creativă și eco-friendly, cei mici vor învăța cum să creeze opere de artă originale folosind materiale reciclate.

Mai multe detalii, AICI.

Muzeul Național al Literaturii Române a pregătit pentru copii ateliere susținute de specialiști în educație muzeală de la Asociația Da’DeCe („Călătorie în lumea cuvintelor”), dar și o expoziție de benzi desenate.

La casele memoriale ale MNLR se vor organiza ateliere de educație muzeală, lecturi de povești, spectacole de umbre, dar și microrecitaluri la pian și audiții muzicale.

La Casa Filipescu-Cesianu vor avea loc „Întâlniri de basm la MMB. Atelierul Cornute Cosmonaute”.

Lista continuă

Strada Bârcă devine pietonală vreme de patru zile pentru evenimentul „Străzi Deschise – Promenadă Urbană”. Aici vor avea loc activități diverse: de la ateliere creative pentru copii, activități sportive, spectacol de acrobație, până la teatru de păpuși și Târgul de adopție ASPA, unde vor fi propuși spre adopție 10 căței.

Totodată, PROEDUS invită copiii din București la Muzeul Copiilor cu multe surprize de 1 Iunie. Micuții vor avea ocazia să descopere expoziția interactivă și educativă: MistErele Terrei – Micul Explorator, unde dinozaurii și creaturile preistorice prind viață. Pentru cei mai curajoși exploratori a fost pregătit și un escape room – 20 de indicii sub mări. Program pentru 1 – 2 iunie: între orele 13:00 – 21:00 și pentru 3 – 4 iunie – între orele 10:00 – 21:00.

Grădina Zoologică este deschisă în intervalul orar 09:00 – 19:00 de 1 Iunie, iar pentru copiii de până la 14 ani intrarea este gratuită.

La Opera Comică pentru Copii, micuții sunt invitați la diverse spectacole: Universul Magiei (ora 10:00), Cei Trei Purceluși, Castelul Vrăjitoarei, Muck Cel Mic, Regele Leu (orele 11:00, 13:00, 15.00, 19.00) sau School of Rock (orele 11:00, 17:00)

Parlamentul României – Camera Deputaților, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin CREART, organizează pe 1 Iunie 2023 evenimentul „Porți Deschise la Camera Deputaților”, ediția 2023.

Între orele 10:00 – 17:00, picii se vor putea bucura de momente de divertisment asigurate de animatori pe picioroange și de un artist care va realiza baloane uriașe de săpun. De asemenea, va fi amenajată o zonă de food truck-uri unde copiii se vor delecta cu produse dulci. Mai multe detalii, AICI.

FOTO: Primăria Capitalei
FOTO: Primăria Capitalei

Municipalitatea transmite că programul spectacolelor poate fi găsit AICI, iar cel al expozițiilor și evenimentelor, AICI.

Cookies