Evenimente de weekend în București. Lista activităților pentru 17-18 septembrie (PS Greu de decis!)

15 sept. 2022
10759 afișări
Evenimente de weekend în București. Lista activităților pentru 17-18 septembrie (PS Greu de decis!)
Evenimente de weekend în București. Lista activităților pentru 17-18 septembrie (PS Greu să te decizi)

Chiar dacă vara s-a terminat, activitățile din București sunt încă în plină desfășurare. Astfel că, locuitorii orașului au o varietate de evenimente de weekend din care pot alege pentru perioada 17-18 septembrie 2022.

Ce poți să faci la final de săptămână, dacă rămâi în oraș

Cu toate că vara a luat, sfârșit și școlile au început, Bucureștiul este încă plin de evenimente de care oamenii se pot bucura în timpul lor liber. Bucureștenii care nu si-au făcut planuri pentru weekendul 17-18 septembrie, pot lua parte la unul dintre evenimentele ce se organizează în Capitală.

Finalul de săptămână le aduce oamenilor diverse activități printre care se numără: concerte, expoziții, proiecte comunitare, festival de film pentru copii, trasee pietonale, festivaluri culinare și un târg al anticarilor.

Listă – Evenimente de weekend în București (17-18 septembrie)

Pentru a veni în ajutor, am creat o listă a evenimentelor ce vor avea loc în acest weekend în Capitală. Iată care sunt cele mai interesante dintre acestea:

Bucharest Jazz Festival

Acesta va avea loc la Combinatul Fondului Plastic și este singurul festival de jazz în aer liber din Capitală. Festivalul revine după doi ani de pauză cu o ediție dedicată în totalitate jazzului românesc.

Expoziția „De la Țepeș la Brâncuși – 5 secole de istorie și cultură în spațiul românesc”

Expoziția va fi găzduită la Hanul Gabroveni, iar bucureștenii ce sunt pasionați de istorie pot lua parte la unul dintre cele mai ambițioase proiecte ce acest gen. Evenimentul prezintă istoria și cultura românilor pe parcursul al 5 secole.

Străzi deschise – București, Promenadă urbană

Ca în weekendurile trecute, și de data aceasta vom avea parte de un traseu pietonal pe Calea Victoriei. Acesta va fi plin de activități recreative și evenimente în aer liber.

Evenimente de weekend în București. Lista activităților pentru 17-18 septembrie (PS Greu să te decizi)
Evenimente de weekend în București. Lista activităților pentru 17-18 septembrie Foto credit: Facebook-Străzi deschise București

Dâmbovița Delivery

Ediția de anul acesta a evenimentului Dâmbovița Delivery își propune să vorbească despre râu ca element de legătură – între cartiere, între oameni, între idei. În weekendul 16-18 septembrie, pe segmentul răului cuprins între Timpuri Noi – Mihai Bravu, evenimentul recucerește apa cu sporturi nautice și animă strada cu peste 30 de spectacole, ateliere și activități culturale și sportive, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Concert „Poveste din Bucureștiul de odinioară”

Acest concert v avea loc duminică, la Teatrul Odeon. Bucureștenii pot asculta muzică ușoară ce va fi interpretată de Miruna Ionescu și Valentin Albeșteanu, acompaniați de Taraful de Oraș și de tenorul Alin Stoica în calitate de invitat.

Bucharest Street Food Festival

Festivalul culinar ce a făcut ravagii în primăvară, revine în acest weekend cu ediția de toamnă. Oamenii pot merge în Parcul Kiseleff pentru a se bucura de zecile de preparate inedite ce vor putea fi gustate în cadrul evenimentului.

Se vor găsi preparate de tip:

  • Street Food,
  • Fine dining,
  • Mâncare tradițională românească,
  • Mâncare tradițională internațională,
  • Mâncare bio și raw vegana.
Evenimente de weekend în București. Lista activităților pentru 17-18 septembrie (PS Greu să te decizi)
Evenimente de weekend în București. Lista activităților pentru 17-18 septembrie Foto credint: Street Food Festival

SofistiCAT – Salonul Felin Internațional

Nu doar oamenii au festivaluri și evenimente dedicate în acest weekend, ci și pisicile. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului în acest weekend. Aici bucureștenii vor putea admira peste 200 de feline din toate colțurile lumii.

Un juriu internațional va evalua exemplarele din următoarele rase:

  • Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleza, British Shorthair, British Longhair, Devon Rex, Exotică, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Persană, Ragdoll, Singapura, Sphinx și Pisica de casă.

Festivalul Național de Improvizație din București

Pentru cei ce vor să meargă la un show de comedie, pot lua parte la Festivalul de Improvizație ce are loc între 15 – 18 septembrie.  Bucureștenii sunt invitați să se bucure de spectacole foarte tari, toate în premieră, într-o lume care antrenează constant atenția, flexibilitatea și empatia.

Festivalul lampioanelor – Wishfest 

Unul dintre cele mai drăguțe festivaluri vine în acest weekend în la București. Wishfest aduce în prezent la București o sărbătoare veche de 700 de ani din Thailanda.

Pentru a trimite visurile mai departe către Univers și pentru a celebra speranța și bucuria de a trăi, s-a născut WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă din Europa Centrală și de Est. astfel că, participanții la acest eveniment vor lansa lampioane pe Lacul Floreasca, în speranța îndeplinirii dorințelor.

Evenimente de weekend în București. Lista activităților pentru 17-18 septembrie (PS Greu să te decizi)
Evenimente weekend 17-18 septembrie – Festivalul Lampioanelor – Foto credit Wishfest

KINOdiseea Junior

Între 14-18 septembrie va avea loc un festival de film, ce este dedicat copiilor. Publicul tânăr va putea vedea pelicule ce au fost premiate la festivaluri internaționale.

Cele 8 filme pe care le vor putea viziona cei mici sunt:

  • PRINȚESA DRAGON / DRAGON PRINCESSE,
  • INIMĂ DE FLUTURE / A BUTTERFLY’S HEART,
  • STEAUA LAUREI / LAURA’S STAR,
  • CUM AM ÎNVĂȚAT SĂ ZBOR / HOW I LEARNED TO FLY,
  • APE STAR,
  • VINSKI ȘI PUDRA CARE TE FACE INVIZIBIL / VINSKI AND THE INVISIBILITY POWDER,
  • VIKTOR ROBOT,
  • MERGE ȘI-AȘA.

Festival cu bulz și pastramă în Parcul Tineretului

Festivalul va avea loc în Parcul Tineretului, începe de joi, 15 septembrie, și ține până duminică, pe 18. Parcul va fi plin de bulz e și de pastramă pe care ciobanii înșiși o vor încinge pe grătar, și cu cârnați, și cu bere, vin și must.

Cu toate ca deja se poate simți colesterolul cum crește, festinul nu se oprește doar la aceste preparate. Bucureștenii vor putea gusta și plăcintele maramureșene, poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză și plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon.

Pentru cei care nu se omoară cu plăcintele, expozanții au pregătit și clătite, gogoși, turtă dulce, dulcețuri și gemuri de cireșe și de vișine. Toate aceste preparate vor fi realizate cu ingrediente naturale și gătite după rețete tradiționale.

Până și STB a pregătit evenimente pentru bucureșteni în acest weekend (17-18 septembrie)

Cu ocazia „Săptămânii Europeane a Mobilității”, între 16-22 septembrie 2022 bucureștenii pot lua parte la diverse evenimente și pot participa la concursuri organizate de STB. Tema pentru acest an este „Better Connections”, după cum a anunțat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

Evenimente

Societate de Transport București a pregătit două evenimente interesante pentru locuitorii Capitalei. Iată care sunt acestea:

  • Mobility Expo: Are loc în weekendul 17-18 septembrie și își propune să informeze publicul despre proiectele de mobilitate inițiate și aflate în curs. Evenimentul va fi organizat la la intrarea din Piața Charles de Gaulle a Parcului Regele Mihai I (fost Herăstrău).
  • Green Line: Tot în weekendul 17-18 septembrie TPBI va înființa trasee speciale de autobuz ce vor avea stații în diferite puncte importante din București, din zonele învecinate parcurilor și din județul Ilfov.

Concursuri

Cei ce se simt norocoși se pot înscrie la unul dintre concursurile organizate cu ocazia „Săptămânii Europeane a Mobilității”. Puteți câștiga abonamente, baterii externe, calendare, stick-uri de memorie, etc.

  • „TPBI GO!”: Pentru înscrierea în concurs, bucureștenii trebuie să scaneze un cod QR care se va afla în vehiculele de pe liniile „Green Line”. Cei care vor scana toate cele 4 coduri de pe cele 4 linii vor avea mai multe șanse de câștig. Câștigătorii concursului vor fi aleși prin tragere la sorți.
  • „Fotografii – Transportul public din București și Ilfov”: Acesta este un concurs dedicat pasionaților de fotografie. Cele mai bune poze vor fi folosite în viitoarele campanii ale TPBI. Câștigătorii vor primi calendare de perete, care conțin fotografiile trimise de ei pentru acest concurs.
  • „Quiz – Transportul public din București și Ilfov”: A fost pregătit și un concurs online. Persoanele ce vor răspunde corect la întrebări pot câștiga termosuri, stick-uri de memorie sau baterii externe pentru telefon. Concursul va fi desfășurat pe site-ul TPBI.

Alte acțiuni

  • Ziua Porților deschise: Va avea loc sâmbătă, în ziua de 17 septembrie 2022, în intervalul orar 09:00 și 15:00. Vizitatorii vor avea acces în depoul de tramvaie Dudești al STB SA și la Muzeul STB.
  • Plimbare cu tramvaiul de epocă: Duminică, 18 septembrie, în intervalul orar 09:00 și 14:00, cei pasionați de tramvaie se vor putea plimba cu un model de epocă pe traseul: Depoul Dudești – Piața Hurmuzachi – Bucur Obor – Depoul Victoria – Lizeanu – Piața Sf. Gheorghe și retur.
Cookies