Evenimente de weekend în București. Ce poți face pe 27-28 august dacă nu pleci din oraș

26 aug. 2022
3218 Afișari
Evenimente de weekend în București. Ce poți face pe 27-28 august dacă nu pleci din oraș
Evenimente de weekend în București. Ce poți face pe 27-28 august dacă nu pleci din oraș | Sursă foto: Facebook-Weekend Sessions

Chiar dacă vara de apropie de final, oamenii încă au parte de vreme caldă și de o mulțime de evenimente de weekend în București. Astfel că, locuitorii orașului au o varietate de activități din care pot alege pentru weekendul 27-28 august 2022.

Ce poți să faci la final de săptămână, dacă rămâi în oraș

Luna august este în general luna concediilor și cu toate că mai sunt persoane care sunt încă plecate în locații care mai de care mai exotice și interesate, mulți au venit acasă și se pregătesc deja de toamnă.

Bucureștenii care nu si-au planificat plecări în weekendul 27-28 august, pot lua parte la unul dintre evenimentele ce se organizează în Capitală.

Finalul de săptămână le aduce oamenilor diverse activități printre care se numără: concerte, expoziții, cinematograf în aer liber și chiar o competiție de ciclism. De asemenea, cum vremea va fi caldă și frumoasă, conform ANM, locuitorii orașului se pot bucura de plimbări prin parc sau prin oraș.

  • Sâmbătă:
    • Maxima termică a zilei va ajunge la 35 de grade Celsius.
  • Duminică:
    • Temperatura maxima va atinge 35 de grade Celsius.

Ce evenimente au loc în acest weekend în București

Pentru a veni în ajutor, am creat o listă a evenimentelor ce vor avea loc în acest weekend în Capitală. Iată care sunt cele mai interesante dintre acestea:

L`Etape Bucharest by Tour de France

Prima ediție a evenimentul sportiv va avea loc în data de 28 august 2022 și este un eveniment de ciclism extrem de amplu. Participanții vor avea parte de trei trasee ce au fost gândite și stabilite de specialiști în domeniu. Acesta este

Weekend Sessions la Grădina Botanică

Sesiunile de weekend ce sunt organizate la Grădina Botanică din București sunt varianta perfectă pentru persoanele ce își doresc un final de săptămâna liniștit. Organizatorii au pregătit pentru bucureșteni picnicuri, sesiuni de jazz sau de muzică clasică și concerte acustice.

„Expoziția Regală” de la Palatul Elisabeta din Capitală

În acest weekend Palatul Elisabeta este deschis publicului și prezintă „Expoziția Regală”. În cadrul acesteia vizitatorii pot vedea:

  • Decorațiile Regelui Mihai,
  • Decorațiile actuale ale Casei Regale,
  • O serie de ținute ale Majestății Sale Margareta.

De asemenea, în grădina Palatului Elisabeta va fi găzduită expoziția de fotografie „Primăvara în Maramureș”.

Concert în Piața Ferentari din București

„Zilele Caleido celebrează diversitatea culturală, în special cultură romă, și aduce pe scenă nume precum Taraful de la Vărbilău, lăutarii recunoscuți pentru muzică cu tâlc de la sat, Johny Romano, artistul fenomen care combină muzica lăutărească cu rap-ul în ceea ce se numește gipsy trap, sau Niko G. x Kali, duo-ul de trap feminist care abordează teme antirasiste și sociale”

De asemenea, vor fi organizate și ateliere de teatru, muzică, fotografie și dans. Pe lângă asta, organizatorii vor proiecta și un film despre sclavia romilor.

KINOdiseea – International Children Film Festival:

Cei ce doresc să iasă cu cei mici, pot merge la festivalul de film dedicat copiilor. Acesta va fi organizat în Sectorul 2 al Capitalei, în Parcul Obor. În total vor fi proiectate, în perioada 23 august-3 septembrie 2022, 12 filme pentru copii. Acest eveniment este un prilej perfect pentru a petrece o seară minunată în parc, cu familia.

Cookies