Evenimente de weekend în București. Ce pot face locuitorii Capitalei în acest sfârșit de săptămână

19 mai 2022
2540 Afișari
Evenimente de weekend în București. Ce pot face locuitorii Capitalei în acest sfârșit de săptămână
Evenimente de weekend în București. Ce pot face locuitorii Capitalei în acest sfârșit de săptămână

A început vremea caldă și odată cu ea au apărut și o mulțime de evenimente de weekend în București. În acest sfârșit de săptămână, locuitorii orașului au parte o sumedenie de activități și festivaluri din care să aleagă.

Ce să faci la sfârșit de săptămână, dacă nu pleci din oraș

Bucureștenii care nu au plănuit să plece din oraș în weekendul 20-22 mai, pot lua parte la unul dintre evenimentele ce se vor organiza în Capitală.

Weekendul acesta este unul plin, vor avea loc concerte, competiții, festivaluri și chiar o vânătoare de comori. De asemenea, cei ce doresc să facă doar o plimbare prin oraș, pentru care nu-s necesari prea mulți bani, se pot duce pe Calea Victoriei, care va fi pietonală și în acest weekend.

Vremea va fi frumoasă, iar temperaturile din București vor fi ridicate conform ANM. Așa că nu există nici un motiv pentru care să se stea în case.

  • Vineri:
    • Temperatura maxima a zilei va atinge 29 de grade Celsius.
  • Sâmbătă:
    • Va chiar mai cald decât vineri, așa că vă recomandăm să purtați ceva lejer. Maxima zilei va ajunge la 32 de grade Celsius.
  • Duminică:
    • Se mai răcește puțin, însă nu cu mult. Temperatura maxima va atinge 28 de grade Celsius.

Ce evenimente au loc în acest weekend în București

Pentru a veni în ajutor, am creat o listă a evenimentelor ce vor avea loc în acest weekend în Capitală.

Iată care vor fi acestea:

Festivalul MIEZ

Prima ediție a evenimentului va aduce pe scenă un line-up 100% românesc. Festivalul va avea loc pe malul lacului Străulești din București.

BurgerFest 2022

  • BurgerFest este cel mai delicios festival în acest weekend. Gurmanzii sunt invitați să participe la singurul eveniment din România dedicat burgerilor. Participanții vor avea parte și de cooking show-uri live.

Concert în Parcul Obor

  • În perioada 20 – 23 mai, în Parcul Obor va avea loc Festivalul Minorităților. În cadrul acestuia vor avea reprezentații artiști precum: Elena Gheorghe & Vanghilizmo, Taraful Clejanilor, Andra, Theo Rose și alții.

Cursa de Rățuște

  • Va avea loc sâmbătă, pe 21 mai, pe râul Dâmbovița. În cadrul acesteia bucureștenii pot achiziționa rățuște de cauciuc, iar cea care câștigă îi va aduce posesorului un premiu de 500 de euro.
  • Banii obținuți din cumpărarea rățuștelor se vor folosi pentru achiziționarea de proteze auditive performante pentru copiii hipoacuzici.

Străzi deschise – București, Promenadă urbană

  • Este cel mai amplu proiect outdoor din oraș. În cadrul acestuia, mai multe străzi vor fi închise devenind trasee pietonale.

AutoFest

  • Evenimentul este organizat de către Universitatea Politehnică, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6. Pasionații de mașini vor putea admira autovehiculele a peste 100 de branduri, printre care și Tesla.

Treasure Games

  • Este o vânătoare de comori ce va avea loc în Capitală, în perioada 20 – 22 mai, între orele 14:00 – 20:30. Bucureștenii vor parcurge un traseu ce începe de la Muzeul Țăranului Român, în căutarea indiciilor și a soluțiilor corecte.

 

Cookies