Evenimente de Buna Vestire în București, în acest weekend: Festin cu Pește în Parcul IOR și Festival Pescăresc la intrarea în Parcul Național

24 mart. 2023
2482 Afișari
Evenimente de Buna Vestire în București, în acest weekend: Festin cu Pește în Parcul IOR și Festival Pescăresc la intrarea în Parcul Național
Evenimente de Buna Vestire în București, în acest weekend: Festin cu Pește în Parcul IOR și Festival Pescăresc la intrarea în Parcul Național. Imagine simbol: Pexels

Buna Vestire aduce pentru credincioși dezlegare la pește, iar două evenimente cu profil pescăresc sunt organizate în București, în acest weekend. În Parcul IOR este Festin cu Pește, iar un Festival Pescăresc are loc la intrarea în Parcul Național.

Buna vestire: Evenimente de weekend în București

Toți credincioșii au dezlegare la pește sâmbătă, la data de 25 martie, când este Buna Vestire. Bucureștenii și nu numai sunt invitați să participe la două evenimente cu profil pescăresc, organizate în Capitală în acest weekend:

  • Festivalul Pescăresc de pe Bd. Basarabia din Sectorul 2, la intrarea principală în Parcul Național. Acesta și-a deschis porțile în intervalul 23 – 26 martie 2023.
Sursa foto: Autentic Events
Sursa foto: Autentic Events
  • Festin cu Pește în Parcul IOR, la doi pași de Biserica de lemn Maramureșeană. Este deschis de vineri, 24 martie, și până duminică, 26 martie 2023.
Sursa foto: Autentic Events
Sursa foto: Autentic Events

Sute de kilograme de pește și zeci de sortimente de pește și fructe de mare, proaspete sau în preparate, tradiționale sau contemporane, salate cu pește, chiar și ciorbă și zacuscă de pește îi așteaptă pe vizitatori la un adevărat festin pescăresc. Se vor organiza și show-uri culinare și organizatorii au pregătit surprize inedite.

Sortimentele de pește și fructe de mare din festivaluri: scrumbie, hering, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac, crap de dunăre, caras, somn, nisetru, biban roșu, somon, zărgan, scoici, creveți, caracatiță și fructe de mare.

Alte preparate care nu au cum să lipsească: saramură de crap, storceag pescăresc, păstrăv și crap la proțap, vinegretă din păstrăv, mititei sau chifteluțe din pește, sărmăluțele pescărești, plăcinte cu pește, crochete și chifteluțe de hamsii și scoici, cabanos și mici din somon.

Bunătăți tradiționale: salată de icre de crap, pastă din păstrăv, zacuscă din pește cu ciuperci.

Borșul de pește lipovenesc este vedeta celor două festivaluri. Va fi preparat cu sute de kilograme de știucă, somn, crap, caras și sute de kilograme de zarzavat: ceapă, ardei gras, roșii, leuștean.

Cookies