Eveniment de prestigiu, organizat de primarul Mutu, pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului

de:
18 ian. 2020
2 Afișari
Eveniment de prestigiu, organizat de primarul Mutu, pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului

27 ianuarie a fost declarată de către Organizația Națiunilor Unite drept Ziua Internațională a Comemorării Holocaustului, iar rezoluția adoptată în 2005 îndeamnă statele membre să dezvolte programe educaţionale și culturale, prin care amintirea acestei tragedii să fie transmisă generaţiilor viitoare, în vederea respingerii cu fermitate a tuturor formelor de rasism, violenţă şi antisemitism.

În întâlnirea din decembrie 2019, pe care primarul Gabriel Mutu a avut-o cu Rabinul Comunităţii Originarilor din România, Josef Wasserman, au fost prefigurate datele pentru a iniția în Capitală o serie de acțiuni, printre care și Marșul Vieții, care să devină evenimente de tradiție în peisajul bucureștean, așa cum se întâmplă și în alte orașe europene.

În data de 27 ianuarie 2020, toți cei interesați pot participa, începând cu ora 10:00 la depunerea de coroane și o ceremonie în memoria milioanelor de suflete pierdute, la Memorialul Holocaustului de pe strada Ing. Anghel Saligny nr. 1, iar de la ora 12:00, evenimentul va continua la Palatul Parlamentului, cu un simpozion pe tema „Rolul comunității evreiești în dezvoltarea Bucureștiului: trecut, prezent și viitor.”

Pentru a participa la evenimentele organizate de Primăria Sectorului 6, puteți transmite datele de contact pe email: [email protected] sau la numărul de tel: 0376.204.387.

Cookies