Evenimentul caritabil „Gala Păpuşilor”, mâine, la Palatul Noblesse din Capitală

de:
01 apr. 2015
0 Afișari
Evenimentul caritabil

Spectacolul „Gala Păpuşilor” va cuprinde, printre alte momente artistice, o inedită prezentare de modă, cu păpuşi umane, un moment special, fără precedent în România, menit să sublinieze faptul că cei aflaţi în suferinţă au nevoie de ajutorul nostru.

Şi-au anunţat prezenţa nume importante din lumea artistică, politicieni, oameni de afaceri şi vedete din showbiz-ul autohton.

Evenimentul va începe la ora 19:00. Dress code: cocktail.

Artiştii strâng 200.000 euro pentru modernizarea unui spital

Un grup de cunoscuţi artişti, creatori de modă, designeri şi jurnalişti, împreună cu Asociaţia „Spitale Curate”, vor să demonstreze că, atunci când societatea civilă strânge rândurile, se pot face lucruri concrete pentru ajutorarea celor în suferinţă.

Au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru modernizarea Clinicii de Hematologie de la Spitalul Universitar din Bucureşti, acolo unde sunt trataţi, anual, peste 9600 de pacienţi.

Iniţiativa vizează modernizarea Secţiei de Hematologie, reamenajarea şi dotarea celor 8 saloane (schimbarea pardoselilor, uşilor, sistemului de iluminare, ventilaţie, dotarea cu 25 de paturi şi noptiere, 25 de televizoare LCD, 8 mini combine frigorifice etc.).

Organizatorii au reuşit să strângă până în prezent aproape jumătate din suma de 200.000 de euro necesară investiţiei.

„Modernizarea Clinicii de Hematologie de la Spitalul Universitar va duce la scăderea numărului pacienţilor care dezvoltă infecţii, va creşte eficacitatea tratamentului cu citostatice şi va îmbunătăţi starea generală a pacienţilor şi a condiţiilor din spital”, a declarat dr. Horia Bumbea, de la Spitalul Universitar.

„Importanţa acestui demers este fundamentală deoarece protocoalele chimioterapiei cer condiţii speciale de igienă, iar pacienţii au nevoie să fie feriţi de alţi factori patogeni”, a mai spus acesta.

Potrivit statisticilor medicale, numărul bolnavilor de cancer creşte în România cu o rată de 4000 de pacienţi pe an, astfel încât ţara noastră a ajuns pe locul 10 în Europa în ceea ce priveşte bolnavii de cancer.

„Reabilitarea Secţiei de Hematologie îşi propune alinierea acesteia la standardele europene şi, totodată, demararea procesului corespunzător pentru modernizarea sistemului, prin realizarea bazei de tratament. Astfel se va crea contextul necesar pentru eficientizarea terapiei la care sunt supuşi bolnavii de cancer. Vrem să ajutăm la dezvoltarea primului centru de excelenţă în tratarea bolilor de sânge”, a declarat Alexandra Raureanu, presedintele asociatiei „Spitale Curate”.

Pentru a strânge fondurile necesare, joi, pe 2 aprilie, la Palatul Noblesse din Capitală se va desfăşura „Gala Păpuşilor”, un eveniment artistic care va cuprinde şi o inedită prezentare de modă, cu păpuşi umane.

Cu ocazia „Galei Păpuşilor”, artiştii plastici Mona Maria Damian (pictor), Anca Tomoroga (fotograf), Eli Roman (designer de obiect) Cristi Martin (pictura pe textile), Cora Giodic-Postelnicu (design de obiect), Irina Toma (designer Duran Art) Bogdan Duran (design de mobilier) Cosmin Gogu (design obiect si fotografie) si George Grosescu (fotografie si design de bijuterie) isi vor prezenta creaţiile pe care le vor oferi în sprijinul cauzei umanitare.

„Împreună cu sponsorii, partenerii media şi susţinerea personalităţilor din lumea artistică, economică şi politică, vrem să organizăm un eveniment artistic de ţinută, un experiment socio-artistic pe care dorim să îl permanentizăm drept o gală mondenă în care bunul-gust, arta şi scopul umanitar se unesc într-un demers cu adevărat special, pe măsura cauzei nobile care ne animă”, a declarat designerul Irina Toma, iniţiatorul Galei Păpuşilor.

Pentru amatorii de artă, „Gala Păpuşilor” va fi un prilej să achiziţioneze o serie de lucrări valoroase, realizate de unii dintre cei mai apreciaţi artişti plastici contemporani.

Găzduit de saloanele somptuoase ale Palatului Noblesse, evenimentul va fi un spectacol artistic multimedia transmis de Realitatea TV si prezentat de designerul  Irina Toma si de realizatoarea TV Eli Roman.

Accesul la „Gala Păpuşilor” se va face pe baza invitaţiei – bilet de intrare (250 lei), fondurile strânse urmând să fie alocate campaniei de susţinere a proiectului umanitar.

În cazul în care doriţi să participaţi la eveniment şi/sau să faceţi o donaţie, vă rugăm să luaţi legătura cu iniţiatorul Galei Păpuşilor, designerul Irina Toma (0724 190 927, [email protected])

Donatiile se fac in contul:
IBAN cont RON: RO46RZBR0000060016949927
Banca Raiffeisen,
Beneficiar: Asociatia Doneaza Speranta 

Cookies