Evaziune fiscală în București, Ilfov, Prahova și Olt. Prejudiciul cauzat este de 100.000 de euro

03 dec. 2020
15 Afișari
Evaziune fiscală în București, Ilfov, Prahova și Olt. Prejudiciul cauzat este de 100.000 de euro

În dimineața zilei de joi, 3 decembrie, polițiștii din Olt au efectuat 31 de percheziții.

Perchezițiile au avut loc în județele Olt, Prahova, Ilfov și în municipiul București, la sediile mai multor firme și locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală cu piese auto, anvelope și utilaje industriale.

Inspectoratul General de Poliție Română a arătat, într-un comunicat de presă, că, la data de 3 decembrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul celor din Prahova, Ilfov și București, efectuează 31 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor firme.

Activitățile polițiștilor se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2014-2016, trei persoane, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat fictiv în contabilitate achiziționarea unor utilaje, piese auto, anvelope și utilaje industriale, care nu se regăsesc fizic în teren. Achizițiile ar fi fost efectuate prin intermediul a 15 firme de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 100.000 de euro. În baza unor mandate de aducere, nouă persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru a fi audiate și a fi dispuse măsuri legale.

Clipul video al acțiunii poate fi urmărit pe pagina de Facebook a Inspectoratului General de Poliție Română.

Cookies