Evaziune fiscală cu oțel beton și tablă din Bulgaria. Prejudiciul este de 750.000 de euro

de:
19 iun. 2013
1 Afișari
Evaziune fiscală cu oțel beton și tablă din Bulgaria. Prejudiciul este de 750.000 de euro

Suspecţii, în perioada 2011 – 2013, folosindu-se de mai multe societăţi comerciale înfiinţate sau cesionate unor persoane sărace sau recent eliberate din penitenciar, au introdus în ţară cantităţi importante de oţel beton şi tablă provenite din Bulgaria.

Aceste bunuri au fost ulterior comercializate către alte societăţi de distribuţie a materialelor de construcţii din Bucureşti şi Ilfov, fără a se plăti către bugetul consolidat al statului taxa pe valoarea adăugată ( TVA) aferentă achiziţiilor intracomunitare.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate atât computere personale şi laptopuri conţinând date referitoare la operaţiunile reale, extrase de cont şi carduri bancare utilizate de către suspecţi, precum şi diverse acte, ştampile şi procuri.

În urma acestei activităţi infracţionale, bugetul consolidat al statului român a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 750.000 de euro.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, cu doi suspecţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Cookies