Evaluarea Națională 2021. Ce subiecte au primit elevii la proba de Limba și literatura română

22 iun. 2021
137 Afișari
Evaluarea Națională 2021. Ce subiecte au primit elevii la proba de Limba și literatura română

A început oficial Evaluarea Națională 2021. Elevii de clasa a VIII-a au susținut marți, începând cu ora 9:00, proba de Limba și literatura română. Proba la matematică urmează a fi susținută joi, 24 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

S-a dat astăzi startul probelor scrise de la Evaluarea Națională 2021. Elevii au început astăzi cu proba de limba și literatura română. Potrivit Edupedu, elevii au primit a patra variantă de subiecte.

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la prima probă de la Evaluarea Națională.

La primul subiect propus, elevii au avut de răspuns mai multor întrebări bazate pe un fragment extras din lucrarea lui Sorin Titel – „Pantera neagră”- și de un paragraf preluat dintr-un articol publicat în săptămânalul „Dilema Veche”.

La Subiectul II, absolvenții de clasa a VIII-a au primit cerința de a povesti, într-un text narativ, o situație neprevăzută din timpul unui joc cu prietenii ce s-a petrecut în curtea școlii. Mai mult, elevii au avut ca cerință inserarea unei secvențe descriptive, dar și a unui dialog.

evaluare-romana1

evaluare-romana2

evaluare-romana3

evaluare-romana4

evaluare-romana5

evaluare-romana6

evaluare-romana7

Evaluarea Națională 2021 – 12.006 elevi bucureșteni sunt înscriși la examene

Peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 din municipiul Bucureşti, sunt înscrişi pentru a susţine Evaluarea Naţională, în prima sesiune de examinare, care se va desfăşura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021, informează Ministerul Educaţiei.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00), acestea putând fi transmise şi prin mijloace electronice.

Examenul se va desfăşura în 3.850 de centre, iar probele încep la ora 9:00, când candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne.

Ministerul Educaţiei a subliniat faptul că la probele scrise ale Evaluării Naţionale 2021 candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, existând posibilitatea să solicitării paginilor suplimentare dacă este cazul.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

Rezultatele de la Evaluarea Națională vor fi publicate în mod anonim

Comunicarea rezultatelor obţinute în urma susținerii Evaluării Naționale se face anonimizat, atât în centrele de examen, dar şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Astfel, se vor utiliza coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a, și implicit, de repartizare a locurilor din licee.

Cookies