Evaluarea Națională 2020. Ce le-a picat elevilor la Limba și literatura română

de:
15 iun. 2020
1 afișări
Evaluarea Națională 2020. Ce le-a picat elevilor la Limba și literatura română

UPDATE:

Ministrul Educaţiei a anunţat că va pune pe edu.ro baremul şi rezolvarea subiectelor la română, după ora 15.00. Conform oficialilor din Educaţie subiectele de azi, luni, 15 iunie, vor avea un grad progresiv de dificultate.

Cu toate că Evaluarea Națională 2020 se desfășuroară în condiții diferite față de alți ani, din cauza epidemiei de coronavirus, elevii de clasa a VIII-a au intrat azi în examen și au susținut proba la Limba și Literatura Română, pe baza unor subiecte la prima vedere.

Subiecte la Limba și literatura română la Evaluarea Naţională 2020
Cu emoții în plus, elevii s-au prezentat de dimineață la centrele de examen, cu masca de protecție, iar înainte de intrarea în săli acestora li s-a luat temperatura de către un cadru medical, conform măsurilor de siguranță luate de Ministerul Educației în parteneriat cu Ministrul Sănătății.

În cazul în care un elev a avut temperatura peste 37,3 grade, acesta a fost retestat, la intervale de câteva minute și, dacă temperaura nu a scăzut, elevului nu i s-a permis accesul în sala de examen și au fost contactați părinții și medicul de familie.

Ministerul Educației a transmis, duminică, faptul că va comunica luni, în jurul orei 15:00, câte cazuri cu elevi peste temperatura admisă au fost înregistrate.

La ora 09:00, elevii află și ce subiecte au de rezolvat la primă probă de la Evaluarea Națională 2020, cea la Limba și literatura română.

Fiecare elev are la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele, fără a părăsi însă sala, exceptând situațiile excepționale.

Peste două zile, pe 17 iunie, elevii de clasa a VIII-a vor reveni în sălile de examen, pentru a doua parte din Evaluarea Națională 2020, când vor susține proba la Matematică.

Evaluarea Națională 2020 va avea loc în două etape

La Evaluarea Națională 2020 din prima sesiune, cea din 2-27 iunie 2020, s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a. Dintre aceștia, 16.004 sunt înscriși în municipiul București, a transmis Ministerul Educației.

Trebuie precizat faptul că au fost și elevi care nu au putut susține luni prima probă a Evaluării Naționale, fie pentru că se află în izolare din cauza noului coronavirus, fie pentru că au avut temperatura peste 37,3 într-una din zilele de examen.

Cu toate acestea, vor avea ocazia și ei ocazia de a susține probele, în cea de-a doua etapă a Evaluării Naționale, ce va începe pe 29 iunie.

În cazul în care un elev ce a susținut o probă la prima etapă, dar nu a putut susține și celălalt examen pentru că nu avea temperatura admisă, acest va putea să susțină în a doua etapă doar proba la care nu a putut participa, a precizat Ministerul Educației.

Toate aceste decizii au fost luate pentru ca fiecare elev care a terminat clasa a VIII-a să poată susține Evaluarea Națională 2020 înainte de înscrierea la licee.

Cookies