ȘTIRI

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014: Peste 166.000 de elevi sunt aşteptați la examene, la EVALUARE NAŢIONALĂ

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014. 

Luni, are loc prima probă scrisă, la disciplina Limba şi literatura română, din cadrul Evaluării Naţionale. B365.ro va prezenta subiectele și baremele de corectare la proba scrisă de limba și literatura română,  AICI, de cum vor fi publicate de Ministerul EDucației pe EDU.RO. 

MODELE DE SUBIECTE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014

BAREM LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014

Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc ultimul test din cadrul Evaluării Naţionale, proba scrisă la Matematică, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, până la ora 16:00, după care vor putea fi depuse contestaţiile (până la ora 20.00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014. 

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, sunt aşteptaţi să se prezinte la probele din cadrul Evaluării Naţionale 166.617 absolvenţi. În iunie 2013, au participat la Evaluarea Naţională 162.331 absolvenţi.

Elevii nu pot intra în sălile de examen cu telefoane mobile, cu cărţi, caiete şi alte materiale care ar putea ridica suspiciunea de fraudă.

Candidaţii pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naţionale să-şi vadă lucrările numai după afişarea rezultatelor finale, după contestaţii. „Vizualizarea lucrării nu poate conduce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate candidatului respectiv”, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014. 

Aproape 5.400 de poliţişti vor acţiona suplimentar, faţă de dispozitivul curent angrenat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pe timpul examenului de Evaluare Naţională 2014, a anunţat Poliţia Română.

Anul trecut, 75,91 la sută dintre elevi au obţinut peste 5 la Evaluarea Naţională, cu aproape 10 la sută mai mulţi decât în 2012, potrivit datelor finale, înainte de rezolvarea contestaţiilor, centralizate de Ministerul Educaţiei. Ponderea candidaţilor cu medii peste 5 la Evaluarea Naţională a scăzut cu 0,2 puncte, la 75,89 la sută, după soluţionarea contestaţiilor.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014. 

Începând din acest an, în calcularea mediei de admitere în liceu, media de la Evaluarea Naţională reprezintă 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button