EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. ISMB: Un elev a fost eliminat de la examenul de Limba și literatura română

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. ISMB: Un elev a fost eliminat de la examenul de Limba și literatura română

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. LIMBA ROMÂNĂ. Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), a declarat pentru hotnews.ro ca „s-au respectat ad litteram precizarile legale si metodologia de organizare a Evaluarii Nationale. Putem caracteriza proba de astazi a Evaluarii Nationale ca un demers care s-a desfasurat in conditii de normalitate din toate punctele de vedere si conform asteptarilor”.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. LIMBA ROMÂNĂ. Purtatorul de cuvant al ISMB nu a oferit detalii despre cazul elevului din Bucuresti eliminat din examen si a precizat ca au fost prezenti la aceasta proba 11.600 de absolventi de clasa a VIII-a.

Si anul trecut, si in urma cu doi ani de la acest examen a fost dat afara cate un elev, in ambele cazuri fiind vorba despre incercarea de a folosi telefonul mobil pentru a copia (Sursa).

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. LIMBA ROMÂNĂ. Amintim ca elevii care intra in sala de examen cu copiute sau cu telefoane mobile primesc nota 1 la proba respectiva, indiferent daca au copiat sau nu. Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale 2014, intrarea in examen cu materiale ajutatoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de frauda atrag eliminarea din sala si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014. 

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, sunt aşteptaţi să se prezinte la probele din cadrul Evaluării Naţionale 166.617 absolvenţi. În iunie 2013, au participat la Evaluarea Naţională 162.331 absolvenţi.

Elevii nu pot intra în sălile de examen cu telefoane mobile, cu cărţi, caiete şi alte materiale care ar putea ridica suspiciunea de fraudă.

Candidaţii pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naţionale să-şi vadă lucrările numai după afişarea rezultatelor finale, după contestaţii. „Vizualizarea lucrării nu poate conduce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate candidatului respectiv”, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014. 

Aproape 5.400 de poliţişti vor acţiona suplimentar, faţă de dispozitivul curent angrenat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pe timpul examenului de Evaluare Naţională 2014, a anunţat Poliţia Română.

Anul trecut, 75,91 la sută dintre elevi au obţinut peste 5 la Evaluarea Naţională, cu aproape 10 la sută mai mulţi decât în 2012, potrivit datelor finale, înainte de rezolvarea contestaţiilor, centralizate de Ministerul Educaţiei. Ponderea candidaţilor cu medii peste 5 la Evaluarea Naţională a scăzut cu 0,2 puncte, la 75,89 la sută, după soluţionarea contestaţiilor.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014. 

Începând din acest an, în calcularea mediei de admitere în liceu, media de la Evaluarea Naţională reprezintă 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014. Calendar Evaluarea Nationala 2014
13 iunie – Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
16 – 18 iunie – Inscrierea la Evaluarea Nationala
23 iunie – Limba si literatura romana – proba scrisa
24 iunie – Limba si literatura materna – proba scrisa
25 iunie – Matematica – proba scrisa
27 iunie – Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
27 iunie – Depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)
28 iunie – 30 iunie Rezolvarea contestatiilor
1 iulie – Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii