SMART CITY

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 începe LUNI. Prima probă, LIMBA ROMÂNĂ: MODELE DE SUBIECTE ȘI BAREME

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014, CLASA A VIII-A, MODELE DE SUBIECTE ȘI BAREME. 

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 incepe luni, 23 iunie, cu examenul scris la Limba si literatura romana. Absolventii de clasa a VIII-a trebuie sa fie in salile de examen pana la ora 8:30, proba incepe la ora 9:00 si dureaza 2 ore. Daca vor intra sala de examen cu copiute sau cu mijloace electronice de calcul, elevii vor primi nota 1 indiferent daca au copiat sau nu. Absolventii vor fi asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, si trebuie sa foloseasca numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru desene folosesc numai creion negru.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014, LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, clasa a VIII-a – MODELE DE SUBIECTE laEVALUAREA NAŢIONALĂ 2014. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că subiectele nu vor fi mai grele ca anul trecut: “Am avut ani în care examenele au fost concepute ca şi cum ar fi olimpiade naţionale. Un profesor învaţă din primul an de facultate că evaluarea se face la nivelul clasei, şi nu în funcţie de cei mai buni cinci elevi din clasă. Asta se întâmplă. Subiectele de anul trecut au fost corect calibrate, anul acesta vom avea subiecte de acelaşi tip, nu cred că vor fi mai uşoare, nu cred că vor fi mai grele”.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014, LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, clasa a VIII-a – MODELE DE SUBIECTE la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014. Pricopie a anunţat că le-a spus inspectorilor să aibă grijă ca celebrul “protocol” să fie interzis: “Am cerut inspectorilor să verifice respectarea legalităţii, să interzică orice practică de colectare de bani, indiferent de motiv. Nu există subiectul <>. Organizarea acestor examene se poate face din fondurile alocate de la bugetul statului.

MODELE DE SUBIECTE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014


BAREM LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Peste 196.000 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut, în 2013, sub supraveghere video, examenele la Evaluarea Naţională. Vezi mai jos ce SUBIECTE au avut de rezolvat laLIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. La proba de Limba şi literatura română, elevii au avut de rezolvat varianta 10. Elevii au primit, la primul subiect, un fragment din opera „Durerile lumii”, de Alexandru Vlahuţă. Ei au avut de indicat antonime pentru trei cuvine din text, de explicat rolul unei virgule, de transcris două cuvinte care se referă la timpul în care se petrece acţiunea, de menţionat două trasături ale genului epic, de prezentat în 30-50 de cuvinte roulul unei secvenţe din text.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. La subiectul al doilea, elevii au avut un text la prima vedere, la care li s-a cerut să formuleze câte un enunţ în care să precizeze anumite aspecte ale fragmentului dat, să menţioneze valoarea morfologică a trei cuvinte, să precizeze funcţia sintactică a două cuvinte, să menţioneze felul unei subordonate, să construiască o frază cu două propoziţii în care să existe o propoziţie subordonată predicativă, introdusă prin adverbul relativ „cum” şi să redacteze o compunere de 80-150 de cuvinte.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 CLASA A VIII-A. Calendarul Evaluării Naţionale 2014, clasa a VIII-a

Calendarul Evaluării Naţionale 2014:
Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 13 iunie
Înscrierea la Evaluarea Naţională: 16 – 18 iunie
Limba si literatura română – proba scrisă: 23 iunie
Limba și literatura maternă – proba scrisă: 24 iunie
Matematică – proba scrisă: 25 iunie
Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00): 27 iunie
Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00): 27 iunie
Rezolvarea contestațiilor: 28 iunie – 30 iunie
Afișarea rezultatelor finale după contestaţii: 1 iulie

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 CLASA A VIII-A. SUBIECTE ŞI BAREM DE CORECTARE la toate probele Evaluării Naţionale 2014, conform EDU.RO. 

EDU.RO Vezi aici MODELUL 1 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 2 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 3 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 4 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 5 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EDU.RO Vezi aici MODELUL 6 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button