SMART CITY

EVALUAREA NAȚIONALA 2014. Elevii de clasa a VIII-a susțin AZI, MARȚI,24 IUNIE,PROBA LA LIMBA MATERNĂ

EVALUAREA NAȚIONALA 2014. LIMBA MATERNĂ. SUBIECTE ȘI BAREM. Absolventii de clasa a VIII-a trebuie sa fie in salile de examen pana la ora 8:30, proba incepe la ora 9:00 si dureaza 2 ore. Daca vor intra sala de examen cu copiute sau cu mijloace electronice de calcul, elevii vor primi nota 1 indiferent daca au copiat sau nu. Absolventii vor fi asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, si trebuie sa foloseasca numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru desene folosesc numai creion negru.

EVALUAREA NAȚIONALA 2014. LIMBA MATERNĂ.  SUBIECTE ȘI BAREM.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că subiectele nu vor fi mai grele ca anul trecut: “Am avut ani în care examenele au fost concepute ca şi cum ar fi olimpiade naţionale. Un profesor învaţă din primul an de facultate că evaluarea se face la nivelul clasei, şi nu în funcţie de cei mai buni cinci elevi din clasă. Asta se întâmplă. Subiectele de anul trecut au fost corect calibrate, anul acesta vom avea subiecte de acelaşi tip, nu cred că vor fi mai uşoare, nu cred că vor fi mai grele”.

 EVALUAREA NAȚIONALA 2014. LIMBA MATERNĂ.  SUBIECTE ȘI BAREM.

Pricopie a anunţat că le-a spus inspectorilor să aibă grijă ca celebrul “protocol” să fie interzis: “Am cerut inspectorilor să verifice respectarea legalităţii, să interzică orice practică de colectare de bani, indiferent de motiv. Nu există subiectul <>. Organizarea acestor examene se poate face din fondurile alocate de la bugetul statului.

Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30. Subiectele pentru Evaluare Naţională 2014 sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, din subordinea Ministerului Educaţiei, în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluare, astfel încât să aibă un nivel mediu de dificultate şi să permită rezolvarea lor în 120 de minute.

 EVALUAREA NAȚIONALA 2014. LIMBA MATERNĂ.  SUBIECTE ȘI BAREM.

Înainte de susţinerea evaluării naţionale elevii de clasa a VIII-a au fost testaţi în privinţa cunoştinţelor pe care le au la limba română şi matematică în cadrul unei simulări naţionale. Rezultatele de la această simulare la Evaluare Naţională 2014 arată că 48,8% dintre elevii prezenţi au obţinut medii peste 5.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 CLASA A VIII-A. Calendarul Evaluării Naţionale 2014, clasa a VIII-a

Calendarul Evaluării Naţionale 2014:
Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 13 iunie
Înscrierea la Evaluarea Naţională: 16 – 18 iunie
Limba si literatura română – proba scrisă: 23 iunie
Limba și literatura maternă – proba scrisă: 24 iunie
Matematică – proba scrisă: 25 iunie
Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00): 27 iunie
Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00): 27 iunie
Rezolvarea contestațiilor: 28 iunie – 30 iunie
Afișarea rezultatelor finale după contestaţii: 1 iulie


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button