EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a. Elevii de CLASA A IV-a susțin, miercuri, EVALUAREA NAȚIONALĂ

de:
26 mai 2014
0 Afișari
EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a. Elevii de CLASA A IV-a susțin, miercuri, EVALUAREA NAȚIONALĂ

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 CLASA A IV-a.: Calendarul Evaluării Naţionale 2014, publicat de Ministerul Educaţiei:

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a.Elevii de clasa a IV-a vor mai susţine pe 29 mai proba la matematică.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a.Următoarele evaluări la clasele a II-a vor avea loc între 2-4 iunie şi la clasa a VI-a între 5-6 iunie.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a.Potrivit ministrului Educaţiei Naţionale Remus Pricopie, evaluările urmăresc să identifice evoluţia de ansamblu a elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, pentru a putea oferi date substanţiale care vor permite o analiză a sistemului de învăţământ preuniversitar (pe segmentele menţionate).

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a. Competenţele pe care elevii trebuie deja să le fi acumulat sunt conform nivelului specific vârstei – competenţe de scris-citit, folosirea corectă a limbii române şi a limbii materne, competenţe de comunicare în limba română şi limba maternă, competenţe în domeniul matematicii şi al ştiinţelor naturii, subiectele fiind elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi având un nivel mediu de dificultate.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a. ‘Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale (tip IEA – PIRLS, pentru clasa a II-a, tip IEA – TIMSS, pentru clasa a IV-a, tip PISA, pentru clasa a VI-a)’, preciza ministrul.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a. Testele elaborate pentru clasa a IV-a vizează: evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română, evaluarea competenţelor de matematică, iar pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care studiază în limba maternă, se administrează şi un test de evaluare a înţelegerii textului scris în limba maternă.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a. Testele elaborate pentru clasa a II-a vizează evaluarea competenţelor de scris-citit în limba română, evaluarea competenţelor de matematică, iar testele elaborate pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile clasei a II-a în limba maternă, vizează: evaluarea competenţelor de receptare-producere a mesajelor citit-scrise în limba română, evaluarea competenţelor de receptare-producere a mesajelor citit-scrise a mesajelor citite în limba maternă, evaluarea competenţelor de matematică.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a. În ceea ce priveşte testele elaborate pentru clasa a VI-a, acestea vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară ‘Limbă şi comunicare’, evaluarea unor competenţe din aria curriculară ‘Matematică şi Ştiinţe ale naturii’.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a. Elevilor aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile în limba maternă, li se asigură testul care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară ‘Matematică şi Ştiinţe ale naturii’ atât în limba în care au studiat, cât şi în limba română.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a. Durata alocată rezolvării testelor va fi de 25 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a şi 60 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a IV-a şi la clasa a VI-a.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a. Elevilor nu li se vor acorda note sau calificative, iar rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei.

EVALUARE NATIONALĂ 2014 CLASA A IV-A

Model suplimentar LIMBA ROMÂNĂ, CLASA A IV-A, EVALUARE NATIONALA 2014

Model suplimentar MATEMATICĂ, clasa a IV-a, EVALUARE NATIONALA 2014

Model MATEMATICĂ CLASA A IV-A, EVALUARE NATIONALA 2014

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 CLASA A IV-a

Cookies