SMART CITY

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a: Veste foarte bună pentru profesori

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. „În urma discuțiilor cu sindicatele și cu ministrul Fondurilor Europene, am luat decizia ca în următoarea perioadă să fie redactate o serie de proiecte pe fonduri structurale astfel încât, din anul școlar 2014-2015, să putem acoperi financiar eforturile depuse de cadre didactice pentru organizarea simulărilor și a evaluărilor naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a”, a declarat Remus Pricopie, scrie romaniatv.net.

Ministrul a mai precizat că scopul Evaluărilor de la finalul lunii mai este de a permite o radiografie a sistemului de învățământ, menită să genereze soluții pe termen lung.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. „La Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a ne interesează mai ales evaluarea de sistem. (…) La final, la nivel național, vom prezenta un raport și vom informa cum stăm pe fiecare tip de competență, după care vom transmite măsurile pe care trebuie să le adoptăm, după caz”, a spus ministrul Pricopie.

De asemenea, șeful MEN a subliniat că rezultatele evaluărilor nu vor fi trecute în catalog, testele fiind de scurtă durată.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Calendarul evaluarilor nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a:
28 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba romana
29 mai 2014: Clasa a IV-a – Matematica
30 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba materna
2 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba romana
3 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba materna
4 iunie 2014: Clasa a II-a – Matematica
5 iunie 2014: Clasa a VI-a – Limba si comunicare
6 iunie 2014: Clasa a VI-a – Matematica si Stiinte ale naturii

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. La aceste evaluari nu vor fi camere video, iar notele nu vor fi publice, a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie, care a precizat ca „ne intereseaza evaluarea de sistem”. „Noi la nivel national vom prezenta un raport ca la testele PISA in care vom spune cum stam pe fiecare competenta si vom transmite si masurile pe care trebuie sa le adoptam pentru a remedia problemele. E prima data cand facem aceste lucruri si vom continua anul viitor”, a continuat ministrul.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Acesta a anuntat ca o alta modificare este legata de evaluarea de la finalul clasei a IV-a. „In legea educatiei nationale se vorbeste despre o pilotare la nivelul clasei a IV-a, in timp ce noi am decis ca aceasta evaluare sa se desfasoare la nivelul tuturor claselor”, a explicat Pricopie.

Model Limba engleză Evaluare Naţională clasa a VI-a

Model Limba franceză Evaluare Naţională clasa a VI-a

Model Matematică Evaluare Naţională clasa a VI-a.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button