EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Ministrul Educaţiei vrea să introducă o nouă PROBĂ la EVALUAREA NAŢIONALĂ

de:
08 mai 2014
0 afișări
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Ministrul Educaţiei vrea să introducă o nouă PROBĂ la EVALUAREA NAŢIONALĂ

EVALUAREA NAŢIONALĂ: „Competenţa de limbi străine nu o evaluăm decât la bacalaureat. Acum încercăm pe testul de clasa a VI-a, este prima dată când facem aşa ceva. În mod normal, la examenul de clasa a VIII-a trebuia să fie şi limba străină. De mult timp trebuia să fie acest lucru. Nu o să fie anul acesta, nu o să fie la anul, dar începem să facem şi acest lucru. Dar înainte de a fi examen, pentru că aceasta este distincţia pe care trebuie să o facem, înainte trebuie să fie evaluare fără notă, fără pedeapsă, fără premiu, ci doar antrenament. Aceste competenţe de limbă sunt evaluate la nivelul clasei a VI-a încet, gradual va trebui să le testăm şi pe clasele mai mici”, declarat Remus Pricopie, joi, la o dezbatere, potrivit Mediafax.

EVALUAREA NAŢIONALĂ: Potrivit lui, s-a vrut introducerea unei a doua limbi străine începând cu clasa a III-a, dar s-a constatat că nu există profesori în mediul rural.

„Ştiţi că aveam obligativitatea unei limbi străine începând cu clasa a III-a, am făcut ordinul şi acum există obligativitatea primei limbi străine începând cu clasa I. Am vrut să dau ordin cu obligativitatea celei de-a doua limbi străine începând cu clasa a treia. În urma discuţiei cu colegii din minister am spus: Hai mai întâi să anunţăm şi să ne asigurăm că în mediul rural, despre care s-a vorbit că există un decalaj foarte mare, avem profesorii necesari! Ei, pe hârtie există, dar în practică atunci când te duci în anumite zone izolate constaţi că nu există”, a spus ministrul Educaţiei.

EVALUAREA NAŢIONALĂ: El a afirmat că, în această lună, va propune introducerea la nivel european a Competenţei Verzi.

„Luna aceasta, în mod oficial, la nivelul unui grup tehnic, vom propune la nivel european, la recomandarea doamnei ministru a Mediului şi mult mai exact la recomandarea doamnei europarlamentar Rovana Plumb. Doamna Rovana Plumb, când era europarlamentar, a propus acest lucru. Susţine ideea să se introducă a noua competenţă la nivel european, şi anume Competenţa Verde”, a spus demnitarul.

Cookies