SMART CITY

EVALUARE NATIONALĂ CLASA A IV-A: AZI, PROBA LA LIMBA ROMÂNĂ – SUBIECTE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014: Elevii de clasa a IV-a au susținut astăzi primul lor examen național –  Evaluarea Națională la Limba Română, B365.ro vă prezintă subiectele date azi, publicate pe edu.ro.

TESTUL 1 LA LIMBA ROMÂNĂ LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014

TESTUL 2 LA LIMBA ROMÂNĂ LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014

Copiii de clasa a IV-a care au susţinut azi testările naţionale spun că au fost două teste diferite şi că au fost exact ca modelele publicate pe site, numai că au primit alte texte. Unul dintre texte a fost despre lebede şi altul despre creioane colorate.

Elevii au avut de rezolvate două tipuri de teste, unul despre lebede şi altul despre creioane colorate. Textul despre creioane colorate era o poveste cu tâlc, după cum a declarat învăţătoarea Mihaela Bonca de la Şcoala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu”, la Adevărul Live.

După lecturarea textului cu creioanele colorate copiii au răspuns la 15 întrebări.

Elevii de clasa a IV-a au avut la dispoziţie 60 de minute pentru rezolvarea testelor.

Aproximativ 193.000 de elevi de clasa a IV-a din toată ţara sunt aşteptaţi să participe miercuri la evaluarea naţională la limba română, dintre aceştia 14.100 elevi fiind din Bucureşti.

Numărul celor care se vor prezenta nu va fi cunoscut decât după susţinerea probei, întrucât pentru aceste evaluări nu se fac înscrieri. Evaluarea se face în timpul orelor de curs, în sălile de clasă în care învaţă elevii.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: CALENDARUL stabilit de Ministerul Educaţiei este următorul:

CLASA a IV-a

– 28 mai 2014: – Limba Română
– 29 mai 2014: – Matematică
– 30 mai 2014: – Limba maternă

Până vor fi disponibile subiectele pe care le-au avut de rezolvat astăzi elevii de clasa a iv-a la Evaluarea Națională 2014, vă oferim modelele de teste propuse de Ministerul Educației: 

VEZI AICI MODELELE DE SUBIECTE propuse de Ministerul Educației pe edu.ro pentru EVALUAREa NAŢIONALĂ 2014. 

Model de subiecte la Limba Română, clasa a IV-a

Model 2 de subiecte la LIMBA ROMÂNĂ, CLASA A IV-A, EVALUARE NAȚIONALĂ 2014

Model suplimentar de SUBIECTE LA LIMBA ROMÂNĂ, CLASA A IV-A, EVALUARE NATIONALA 2014

Model suplimentar DE SUBIECTE LA MATEMATICĂ, clasa a IV-a, EVALUARE NATIONALA 2014

Model SUBIECTE LA MATEMATICĂ CLASA A IV-A, EVALUARE NATIONALA 2014

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Testele elaborate pentru clasa a IV-a vizează: evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română, evaluarea competenţelor de matematică, iar pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care studiază în limba maternă, se administrează şi un test de evaluare a înţelegerii textului scris în limba maternă. 

Subiectele pentru evaluare sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), ţinând seama de următoarele cerinţe: să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu şi să aibă un nivel mediu de dificultate.

Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale (tip IEA – PIRLS, pentru clasa a II-a, tip IEA – TIMSS, pentru clasa a IV-a, tip PISA, pentru clasa a VI-a).

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, CLASA A IV-A, MODELE DE SUBIECTE DE PE EDU.RO: Competenţele pe care elevii trebuie deja să le fi acumulat sunt conform nivelului specific vârstei – competenţe de scris-citit, folosirea corectă a limbii române şi a limbii materne, competenţe de comunicare în limba română şi limba maternă, competenţe în domeniul matematicii şi al ştiinţelor naturii, subiectele fiind elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi având un nivel mediu de dificultate. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button