EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Elevii de clasa a a II-a susțin luni, 18 mai, PROBA SCRISĂ LA LIMBA ROMÂNĂ

de:
17 mai 2015
1 Afișari
EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Elevii de clasa a a II-a susțin luni, 18 mai, PROBA SCRISĂ LA LIMBA ROMÂNĂ

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. PROBA LA LIMBA ROMÂNĂ, LUNI, 18 MAI. PROBA LA MATEMATICĂ MIERCURI, 20 MAI. Pe 20 mai va avea loc proba la matematica, iar elevii apartinand minoritatilor nationale vor putea sustine proba scrisa la limba materna pe 21 mai si cea la citit pe 22 mai, potrivit stirileprotv.ro.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Evaluarea competentelor dobandite in ciclul primar la finalul clasei a IV-a va incepe pe data de 26 mai cu proba la limba romana. Ea va fi urmata pe 27 mai de proba la matematica, iar pe 28 mai de proba la limba materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015, CLASA A IV-A: Ultima evaluare a competentelor, cea la clasa a VI-a, va incepe in 2 iunie cu proba de limba si comunicare. Pe 3 iunie, va avea loc proba la matematica si stiinte ale naturii.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, testele trebuie sa fie formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele scolare in vigoare pentru fiecare disciplina de studiu, sa aiba un nivel mediu de dificultate. Testele au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale. Testele elaborate pentru clasa a II-a vizeaza evaluarea competentelor de producere a mesajelor scrise, evaluarea competentelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competentelor de matematica.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015, CLASA A IV-A: Testele elaborate pentru clasa a IV-a vizeaza evaluarea competentelor de intelegere a textului scris in limba romana si evaluarea competentelor de matematica. Potrivit metodologiei, testele elaborate pentru clasa a VI-a vizeaza evaluarea unor competente din aria curriculara „Limba si comunicare” si din aria curriculara „Matematica si stiinte ale naturii”.

Durata alocata rezolvarii testelor de evaluare este de cate 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a, 60 de minute pentru fiecare test la clasa a IV-a si tot cate 60 de minute pentru fiecare test de la clasa a VI-a. Evaluarile se vor desfasura in timpul orelor de curs, in functie de programul fiecarei unitati de invatamant.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Testele vor fi evaluate in scoala de cadrele didactice din respectiva unitate de invatamant. Fiecare test va fi evaluat de doua cadre didactice, dintre care unul este invatatorul/ institutorul/ profesorul pentru invatamantul primar de la clasa.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Evaluarea testelor pentru fiecare din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a se finalizeaza in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test de la clasa respectiva. Rezultatele individuale obtinute nu se afiseaza/nu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei, precizeaza metodologia.

Cookies