ȘTIRI

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Cât vor dura examenele susţinute de elevii de clasa a II-a,a IV-a şi a VI-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Calendarul evaluarilor nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a a fost modificat astfel:
28 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba romana
29 mai 2014: Clasa a IV-a – Matematica
30 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba materna
2 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba romana
3 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba materna
4 iunie 2014: Clasa a II-a – Matematica
5 iunie 2014: Clasa a VI-a – Limba si comunicare
6 iunie 2014: Clasa a VI-a – Matematica si Stiinte ale naturii

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, că, pentru elevii cu nevoi speciale este o procedura speciala, cu subiecte diferite. Durata este de 25 de minute pentru clasa a II-a, 60 de minute la clasele a IV-a si a VI-a. Pentru acest test nu este nevoie de o pregatire speciala, a adăugat acesta.

Principalele declaraţii ale ministrului referitoare la EVALUARE NAŢIONALĂ 2014:

 Sunt aproximativ 20 de intrebari, fiecare intrebare este codificata, vom putea sa spunem cum stam la citit, la intelegerea textelor, la intelegerea si stapanirea limbii materne.

 Evaluarile se vor desfasura in clasa in care invata elevii, nu vor fi separati, vor sta cum stau de obicei in clasa. Doi elevi care stau unul langa celalalt nu vor avea acelasi subiect.

 Nu vor exista camere de supraveghere, rezultatele nu vor fi publice. Ne intereseaza evaluarea sistemului.

 In lege se vorbeste de un esantion la clasa a IV-a, noi am decis ca evaluarea sa se faca la nivel national.

 Metodologia a fost aprobata joi, in urma discutiilor cu specialistii din sistem. Prima evaluare va avea loc la clasa a IV-a: pe 28 mai la limba romana, pe 29 mai la limba materna si pe30 mai la matematica.

 Elevii de la clasa a II-a vor sustine, pe 2 iunie, proba la limba romana, pe 3 iunie proba la limba materna si pe 4 iunie – la matematica.

 Pe 5 iunie, elevii de clasa a VI-a vor sustine proba la limba si comunicare si pe 6 iunie la matematica si stiinte ale naturii.

 Nu vor fi alocate sume separate pentru aceasta evaluare nationala. In schimb vor fi redactate proiecte pe fonduri structurale, astfel incat, incepand cu anul 2014-2015, sa poata acoperi financiar efortul cadrelor didactice pentru simulari si evaluarile nationale.

 Ne intereseaza diagnosticarea si identificarea solutiilor pentru ca fiecare elev sa inregistreze un progres.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button