EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Au început simulările la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014, în şcolile din Bucureşti

de:
07 mai 2014
0 Afișari
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Au început simulările la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014, în şcolile din Bucureşti

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. „Am trimis o recomandare la şcolile din Capitală să organizeze simulări pentru evaluări ca să-i obişnuiască pe elevi, să depăşească pragul psihologic. Şcolile au libertatea să-şi aleagă modalitatea în care organizează aceste evaluări. Este vorba de teste care nu depăşesc dificultatea celor făcute la clasă, în conformitate cu programa şcolară”, a declarat pentru adevarul.ro, Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Marţi, la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”, elevii de clasa a VI-a au susţinut o simulare organizată de şcoală pentru a se obişnui cu atmosfera de examen. „Toată săptămâna aceasta se fac simulări la nivelul şcolilor. Copiii noştri spun că subiectele nu li s-au părut grele, dar ei sunt elevi buni”, a spus pentru adevarul.ro directoarea adjunctă a liceului, Daniela Gafencu.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. „Organizăm evaluări în perioada aceasta, am făcut şi şedinţe cu părinţii pe tema evaluărilor şi am lucrat cu elevii pe subiectele publicate de Ministerul Educaţiei. Vom avea şi a doua simulare la Evaluarea Naţională de la clasa a VIII-a, la nivelul şcolii. La simularea organizată de Minister în februarie, 96,7% din elevi au luat note peste 5 la Română şi 89% la Matematică”, a spus directoarea Şcolii Nr 11, Steluţa Vlad.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Evaluările Naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care trebuiau să aibă loc săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare, au fost amânate.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat pe 24 aprilie că evaluările se vor susţine între 28 mai – 6 iunie, pentru ca modelele publicate de minister să ajungă „până la ultima clasă din România”. „A fost vacanţa de Paşte, urmează vacanţa de 1 Mai şi pedagogii au recomandat să existe cel puţin 1-2 săptămâni de pregătire înainte de testare ca să poată să reintre elevii în ritm”, a precizat ministrul Educaţiei.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. În total, în jur de 594.000 de elevi învaţă acum în clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a şi ar trebui să se prezinte la aceste evaluări, organizate în premieră la nivel naţional.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Calendarul stabilit de Ministerul Educaţiei pentru EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 este următorul:

– 28 mai 2014: evaluare naţională, IV – Limba Română

– 29 mai 2014: evaluare naţională, IV – Matematică

– 30 mai 2014: evaluare naţională, IV – Limba maternă

– 2 iunie 2014: evaluare naţională, II – Scris-citit, Limba română

– 3 iunie 2014: evaluare naţională, II – Scris-citit, Limba maternă

– 4 iunie 2014: evaluare naţională, II – Matematică

– 5 iunie 2014: evaluare naţională, VI – Limbă şi comunicare

– 6 iunie 2014: evaluare naţională, VI – Matematică şi Ştiinţe ale naturii

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014.  „Evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au rolul de a evalua, pe de o parte nivelul de pregătire al elevilor după câţiva ani de şcoală, iar, pe de altă parte, de a pregăti elevii cu atmosfera de examen. Nu sunt examene naţionale, ci evaluări, iar notele nu vor fi trecute în catalog. (…) Copiii nu vor fi ierarhizaţi niciodată în funcţie de aceste rezultate”, a declarat Remus Pricopie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. De asemenea, nu va fi un regim special de testare, examenele se desfăşoară în clase, vor primi mai multe numere şi nu vor exista camere de luat vederi, a mai spus ministrul, pentru că nu sunt examene propriu-zise, adăugând că se va publica doar un raport naţional la final, ca „o evaluare de sistem, o diagnosticare”.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Pricopie a explicat că aplicarea la nivel naţional a acestor teste pe model internaţional este necesară având în vedere că 36.000 de copii nu au reuşit să ia nota 5 la Evaluarea Naţională de la finele clasei a VIII-a, ceea ce arată că problemele trebuie identificate şi rezolvate din timp. Mai multe pe adevarul.ro.

Cookies