BAZAR

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Fost ministru: Evaluarea este o „frauda instituţională comandată politic”

„Dacă subiectele au fost manipulate astfel încât procentajele de reuşită să fie artificial de mari atunci ne aflăm în faţa unei fraude instituţionale comandată politic”, a explicat fostul ministru al Educaţiei pe blogul personal, citat de gândul.

Funeriu a garantat că experţii care verifică subiectele de la EVALUARE NAŢIOANALĂ 2013 „sunt de bună calitate” şi că „singura situaţie în care cei mai slabi de înger ar participa la o asemenea fraudă ar fi dacă primesc comandă politică să elaboreze subiecte artificial de uşoare”.

El a ţinut să menţioneze că în perioada în care a fost ministru nu a intervenit asupra subiectelor care urmau să fie date la examene.

Daniel Funeriu spune, totodată, că elevii care au obţinut rezultate bune la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, dar şi profesorii lor, ar trebui felicitaţi.

Potrivit fostului ministru, notele obţinute de elevi sunt mai bune decât cele de anul trecut, dar similare cu cele înregistrate în anii anteriori instalării camerelor de luat vederi în sălile de examinare

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 postate de Funeriu pe blogul personal:

77,17% (cu camere de luat vederi montate în sălile de examinare)

2012 – 66,12% (cu camere de luat vederi montate în sălile de examinare)

2011 – 81,79% (fără camere de luat vederi montate în sălile de examinare)


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button