ȘTIRI

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: Baremul de la Matematică este greşit, susţin profesorii

Un exerciţiu simplu de la un subiect dat la evaluarea naţională de anul acesta, ”Câte mere are Ana”, ar putea să-i depuncteze cu 30 de sutimi pe elevi, din cauza unei erori strecurate în baremul publicat de Ministerul Educaţiei,susţin profesorii.

 Concret, la punctul 3, de la Subiectul al doilea, unde li se dă elevilor următoarea problemă „Ana şi Bogdan au împreună 7 mere, iar Ana şi Călin au împreună 8 mere. Determinaţi câte mere are Ana, ştiind că, împreună, cei trei copii au 12 mere“, baremul de corectare acordă trei puncte pentru menţionarea numărului de mere pe care le are Călin şi cu două puncte răspunsul la întrebarea ”Câte mere are Ana?”, deşi în cerinţă nu li s-a cerut elevilor să determine câte mere are Călin, scrie adevarul.ro.

„Este greşit baremul”, a spus profesorul Adrian Manu de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil“ din Capitală.

BAREM MATEMATICA EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: Baremul de evaluare si de notare a lucrarilor la examenul de Matematica, Evaluarea Nationala 2013, a fost publicat de Ministerul Educatiei. Absolventii de clasa a VIII-a au sustinut joi, 27 iunie, ultimul examen inainte de admiterea la liceu. La proba de Matematica, la primul subiect elevilor li s-a cerut sa scrie pe foaia de examen doar rezultatele exercitiilor, in timp ce la al doilea subiect au avut de rezolvat si un exercitiu de tip „Ana are mere”. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button