Evadare din București: s-a redeschis circulația pe Transalpina. Ce reguli trebuie să respecte șoferii

01 iun. 2022
149 Afișari
Evadare din București: s-a redeschis circulația pe Transalpina. Ce reguli trebuie să respecte șoferii
Evadare din București: s-a redeschis circulația pe Transalpina. Ce reguli trebuie să respecte șoferii. Sursa foto: CNAIR

O veste bună dacă plănuiți să evadați din București. Miercuri s-a redeschis circulația pe Transalpina. Cu toate acestea, șoferii care ajung pe cea mai înaltă șosea din România trebuie să știe că traficul se va desfășura cu unele restricții.

S-a redeschis circulația pe Transalpina

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere îi anunță pe șoferi că s-a redeschis circulația pe Transalpina.

Miercuri, 01 iunie 2022, sectorul Rânca – Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) al DN 67C – Transalpina s-a redeschis traficului, dar autoritățile fac următoarele precizări:

Traficul rutier va fi închis/restricționat, dar pe o durată limitată, în funcție de condițiile meteo (ceață, ploi torențiale, furtună, etc.) ca urmare a unor fenomene cum sunt avalanșele, căderile de stânci și ebulmente (alunecări de teren) pe sectorul de drum DN 67C, km 34+800 – km 59+800.

Circulația va fi închisă și/sau restricționată, pe durată limitată, în cazul în care se vor executa unele lucrări în zona drumului, pe sectorul DN 67C, km 34+800 – km 59+800.

Circulație deschisă între orele 7-21

Transalpina este închisă pe timpul nopții, între orele 21:00 – 7:00, pe sectorul DN 67C, km 34+800 – km 59+800, conform prevederilor reglementării tehnice „Normativ privind circulația rutieră pe drumurile montane – Drumul Național DN 7C Transfăgărășan și Drumul Național DN 67C Transalpina” – indicativ AND 615 – 2020, transmite CNAIR.

Au fost instituite restricții permanente de tonaj – 3.5 tone și viteză maximă de 30 de kilometri pe oră.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că districtele care sunt responsabile cu administrarea sectorului de drum au în stoc indicatoare de semnalizare, acestea fiind necesare pentru menținerea siguranței circulației.

„Decizia deschiderii traficului a fost luată în urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanții CNAIR SA, DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea”, declară CNAIR prin intermediul unui comunicat de presă.

Transalpina a fost redeschisă cu două săptămâni mai devreme față de anul 2021. Vreme de 3 săptămâni, angajații CNAIR au lucrat pentru deszăpezirea drumului.

Cookies