LA MINE-N CARTIER

Eutanasierea ar rezolva problema maidanezilor în Bucureşti abia în 2016

Primăria Capitalei deţine două adăposturi: cel de la Mihăileşti, care are 850 de locuri, şi adăpostul Pallady din Ilfov, care poate găzdui 200 de animale. În total înseamnă 1.050 de locuri. Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor are 11 echipe de hingheri. Angajaţii spun că ar putea prinde în jur de o sută de câini pe zi. Astfel că adăposturile Capitalei se vor umple în aproximativ 10 zile. Dacă nu sunt adoptate sau revendicate în 18 zile, animalele pot fi eutanasiate.

În Bucureşti sunt aproape 65.000 de maidanezi. Astfel că, la o capacitate maximă de 1.050 de locuri în adăposturi rezultă, la un calcul simplu, rezultă că este nevoie de 65 de serii care includ prinderea, adăpostirea şi… adopţia sau eutanasierea. Asta înseamnă că problema maidanezilor va fi rezolvată în 1.170 de zile, adică trei ani. Nu se iau în calcul şi rata de înmulţire a animalelor în acest interval, informează digi24.ro. 

În schimb, şeful ASPA Bucureşti, Răzvan Băncescu susţine că, în 12-18 luni, am scăpa de câini, dacă vom trece la eutanasiere. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button