EUROVISION 2016. România EXCLUSĂ de la EUROVISION din cauza datoriilor TVR UPDATE

de:
22 apr. 2016
0 Afișari
EUROVISION 2016. România EXCLUSĂ de la EUROVISION din cauza datoriilor TVR UPDATE

UPDATE EUROVISION 2016. „Am discutat situația (participării la Eurovision). Nu există o bază legală ca să se poată face acest transfer financiar având în vedere că Societatea Română de Televiziune are multiple datorii. Ar fi o problemă de concurență neloială și de a fi sesizate toate forurile care țin cont de concurență pe plan european. Din păcate, nu am găsit soluția tehnică și legală, dincolo de soluția financiară (…) prin care o eventuală plată să poată fi făcută. Ne pare rău să constatăm acest lucru. Adresa a sosit la noi abia în aceste zile”, a explicat Suciu, la Palatul Victoria.

PRIMA REACŢIE a lui Ovidiu Anton, după excluderea României de la EUROVISION 2016 

El a adăugat că ar fi „cumva inechitabil” ca actualul Guvern să fie acuzat de neplata datoriilor TVR ținând cont că situația debitelor este mult mai veche.

„E o problemă de ani de zile, trebuia rezolvată de ani de zile, sunt datorii de ani de zile și e cumva inechitabil să fie acuzat acest Guvern de faptul că nu a plătit o datorie care de ani de zile zace prin diverse sertare. Noi nu am găsit soluția tehnică și legală de a face această plată în termenul scurt de 24 de ore pe care l-am avut la dispoziție”, a precizat Suciu, citat de Agerpres. 

EUROVISION 2016. România a fost exclusă de la ediţia din acest an a EUROVISION 2016 din cauza datoriilor TVR la organizatori, European Broadcasting Union (EBU). 

Potrivit informaţiilor oficiale, datoria televiziunii publice se ridică la suma de aproximativ 10 milioane euro şi a fost acumulată în ultimii opt ani.

Ultima tranşă de bani ar fi fost plătită de TVR în luna ianuarie, însă numai o sumă infimă din totalul datoriilor, respectiv 250.000 lei. 

CITEŞTE ŞI TVR riscă să nu poată transmite Campionatul European de Fotbal şi Jocurile Olimpice de la Rio

Situaţia de la TVR este foarte gravă, avertizează Irina Radu, fost director al postului. În afară de Eurovision, TVR ar putea fi în imposibilitatea de a transmite şi Campionatul European de Fotbal de la Paris, şi Jocurile Olimpice de la Rio.

EBU a anunţat vineri că România nu va mai putea participa la concursul Eurovision 2016, din cauza datoriei de 16 milioane de franci elveţieni a TVR. Decizia survine în urma nerespectării termenului limită de 20 aprilie până la care trebuia plătită suma.

„Este regretabil că am fost nevoiţi să luăm o astfel de decizie. Suntem dezamăgiţi că toate doate demersurile noastre către Guvernul român pentru a rezolva această problemă au rămas fără răspuns. Recent, EBU a fost informată de către Ministerul de Finanţe că TVR va intra în procedură de insolvenţă, ceea ce ar duce la o restructurare masivă a întregului post. EBU este o asociaţie non-profit care reprezintă 73 de posturi de televiziune din 56 de ţări. Actualele datiorii ale TVR pun în pericol stabilitatea financiară a Uniunii”, a declarat Ingrid Deltenre, director general al EBU, citat de romaniatv.net. 

De altfel, Dacian Cioloş a anunţat că ştergerea datoriilor TVR NU este posibilă în momentul de faţă

Premierul Dacian Cioloș a declarat, în februarie, la dezbaterea dedicată situației financiare a Societății Române de Televiziune, că, în momentul de față, nu este posibilă ștergerea datoriilor televiziunii printr-un sprijin de la bugetul de stat.

EUROVISION 2016. Un concurent va cânta dezbrăcat pe scena Eurovision. FOTO

EUROVISION 2016. Concurentul din Republica Belarus la Eurovision, IVAN, îşi va face apariţia în pielea goală, pe scena de la Stockholm.

FINALA EUROVISION ROMÂNIA 2016. OVIDIU ANTON r fi trebuit să reprezinte România la Stockholm VIDEO

FINALA EUROVISION ROMÂNIA 2016. România şi-a ales reprezentantul la Eurovision 2016. OVIDIU ANTON a câştigat, prin votul publicului, selecţia naţională şi va reprezenta România la Stockholm. Publicul şi-a votat favoritul la Eurovision 2016 dintre cei şase câştigători ai semifinalei: Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Vanotek feat. The Code & Georgian și Doru Todoruț feat. Irina Baianț.

Ovidiu Anton cu piesa „Moment of Silence„, ar fi trebuit să concureze la Stockholm în data de 12 mai, în a doua semifinală, alături de alte 18 ţări.

Ovidiu Anton este în plin turneu de promovare a piesei sale.

Cookies