BAZAR

EUROVISION 2014: România riscă să fie exclusă din concurs

EUROVISION 2014: Liana Stanciu, șeful Delegației TVR la Eurovision 2014, a confirmat pentru exclusivNEWS.ro, că Televiziunea Română nu a achitat către EBU, taxa de participare la Eurovision Song Contest 2014, notează Româniatv.net.

„Nu știu exact care este bugetul, dar știu că taxa de participare este de 130.000 de euro, care nu s-a plătit. Aia trebuie plătită. Am anunțat că mergem și ca niște oameni de onoare ce suntem, o să mergem. Mai mult nu știu.”, a declarat Liana Stanciu, în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro.

Însă, lucrurile nu sunt deloc simple. Chiar dacă are probleme financiare, TVR ar avea de unde să achite taxa de participare de 130.000 de euro. Numai că nu poate face această plată către EBU, întrucât TVR nu are în acest moment Consiliu de Administrație. Dată fiind suma, actuala conducere interimară a TVR, nu poate aproba un astfel de plafon. Această atribuție îi revine Consiliului de Administrație. Televiziunea Română nu mai are Consiliu de Administrație, încă din 10 decembrie 2013, când Parlamentul a respins raportul de activitate al SRTV și automat CA-ul a fost demis.

EUROVISION 2014: În lipsa unui CA care să valideze suma de 130.000 de euro, plata nu se va putea face către EBU.

Finala Selecției Naționale Eurovision România 2014 va avea loc pe 1 martie la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov. Prima semifinală internațională va avea loc la Copenhaga pe 6 mari, a doua pe 8 mai iar finala pe 10 mai 2014. Astfel că, în mod teoretic, cu derogare de la EBU, TVR mai are la dispoziție maxim două de zile pentru a achita taxa de participare.

EUROVISION 2014: Până la momentul actual, 35 de ţări şi-au confirmat prezenţa. Datele stabilite pentru cele două semifinale sunt 6 şi 8 mai, cu finala pe 10 mai 2014.

Citeşte şi: EUROVISION 2014. Mihai Trăistariu, dezvăluiri despre jocurile murdare din spatele culiselor

                 Scandal la EUROVISION 2014. Un artist contestă decizia juriului şi acuză existenţa unor pile în TVR

                 EUROVISION 2014: Ascultă piesele calificate în finala selecţiei naţionale

                 Surpriza din acest an de la Eurovision: Ozana Barabancea participă la concurs


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button