ARHIVA B365

EUROSTAT. Care sunt cele mai sărace regiuni din România

În România, cea mai săracă regiune este Nord-Est, la numai 34% din media europeană, urmată de Sud-Vest Oltenia, cu 41%, Sud-Muntenia, cu 43%, și Nord-Vest, cu 48%.

Tot în categoria regiunilor aflate sub 50% din media UE se situează și regiunea Sud-Est a României, însă aici PIB pe cap de locuitor calculat la paritatea puterii de cumpărare este la 49,5% din media europeană, foarte aproape de pragul de 50%.

Singura regiune a României care trece de media UE este București-Ilfov, cu 129%. Ușor peste jumătate din media europeană se situează regiunea Vest – cu 58%, precum și Centru – cu 52%, potrivit Eurostat.

Cea mai bogată regiune a UE a rămas centrul financiar londonez, unde PIB pe cap de locuitor la paritatea puterii de cumpărare s-a situat la 539% din media UE.

Doar 21 de regiuni au consemnat un PIB pe cap de locuitor cu cel puțin 50% peste media europeană. În această categorie, Germania este prezentă cu cinci regiuni, Olanda și Marea Britanie cu câte trei, Austria cu două, iar cu câte una Belgia, Cehia, Danemarca, Irlanda, Franța, Slovacia, Suedia și Luxemburg.

Sursa: realitatea.net


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button