BAZAR

Europarlamentarul Stefan Eck va vorbi cu Oprescu despre acuzaţiile şefului ASPA privind zoofilia

Un oficial care lansează acuze defăimătoare, fără dovezi, ar trebui imediat înlocuit și deferit justiției, este mesajul transmis autorităților române de un europarlamentar german după scandalul „Bordelul lui Franz”.

Europarlamentarul german Stefan Eck s-a declarat șocat de recentele acuzații de zoofilie aduse unor fundații de protecție a animalelor din România și din Germania de către coordonatorul de proiect al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) Răzvan Băncescu. Acuzațiile halucinante nu au avut răsunet în România, dar nu au rămas neobservate în Germania. Eck, sosit acum în România pentru a pregăti vizita mai multor europarlamentari pe tema drepturilor animalelor, s-a folosit de acest prilej pentru a aborda cu oficiali români acuzațiile pe care le caracterizează drept nefondate și iresponsabile, informeaza romanialibera.ro.

„Voi aborda acest subiect în întâlnirea cu primarul Bucureștiului, pentru că am fost foarte șocat că oamenii lui, fără nici o dovadă, au făcut acuzații iresponsabile la adresa unor fundații din Germania și implicit la adresa germanilor, care au fost acuzați la scară largă de zoofilie și de alte acte de cruzime. Dacă așa ceva s-ar întâmpla în Germania, Băncescu ar fi demis pe loc și deferit justiției”, a spus Eck, pentru „România liberă”. Eck urmează să aibă o întâlnire și cu staff-ul președintelui Klaus Iohannis, pe subiectul drepturilor animalelor.

O conferință de presă ținută la jumătatea lunii ianuarie de Răzvan Băncescu, responsabilul primăriei cu eutanasierea maidanezilor, s-a transformat dintr-un bilanț al instituției într-o repriză de acuzații aduse ONG-urilor de protecție a animalelor. „Nu pot să spun că Azorel, de pe strada Lăcătuşului nr. 5, a ajuns în Germania, la bordelul lui Franz, dar legătura este că pleacă afară volume foarte mari de câini şi numai 10 la sută ajung la adopţia reală, 90 la sută fiind folosiţi în alte activităţi”, a spus Băncescu. Oficialul a vorbit despre o presupusă rețea transfrontalieră de zoofilie. Întrebat ce dovezi are, coordonatorul de proiect al ASPA a prezentat niște imagini cu câini abuzați. Întrebat dacă a făcut plângere la Parchet în legătură cu astfel de fapte, Băncescu a spus că da. Apoi s-a corectat. „La procurori, nu la Parchet”, a spus el, fără însă a da mai multe detalii.

Încă de la numirea sa la ASPA, Răzvan Băncescu s-a poziționat împotriva ONG-urile de protecție a animalelor. Numele acestuia este nou în administrația publică. Înainte de ASPA, Băncescu a lucrat la RATB, pe un post de controlor. Anterior, a ocupat funcția de director comercial la un centru medical fondat chiar de Sorin Oprescu, după cum a dezvăluit presa centrală. „A fost administrator la Academica, la policlinica pe care am făcut-o cu fratele meu și cu fiul meu. Căra, la propriu și la figurat, perfuzoare și ce mai trebuia”, recunoștea însuși Oprescu pentru B365.ro, în martie 2014.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button