Europarlamentarul Cătălin Ivan, exclus din PSD

de:
20 mai 2015
0 Afișari
Europarlamentarul Cătălin Ivan, exclus din PSD

Cătălin Ivan a fost exclus din filiala Sectorului 1 a PSD. Decizia a fost luată după ce Cătălin Ivan a anunţat că s-a mutat de la Sectorul 1 în organizaţia Dobrovăţ.

„Astăzi a fost exclus din partid. Decizia a fost luată în unanimitate. Am informat-o pe doamna preşedinte Andronescu. Organizaţia locală nr 21 a venit cu propunerea de excludere în faţa biroului. El a fost sancţionat cu suspendarea din partid, a continuat, a criticat conducerea partidului. Se putea muta din organizaţia în care se afla cu acordul preşedintelui Sector 1 şi cu acordul preşedintelui organizaţiei. Nu a fost primit de domnul Nichita în organizaţia judeţeană Iaşi”, a declarat Dan Tudorache, liderul PSD Sector 1, la Realitatea TV.

Tudorache a mai precizat că, legal, Ivan face parte încă din organizaţia Sector 1 deoarece transferul său la filiala Dobrobvăţ din Iaşi nu a fost aprobat.

În replică, europarlamentarul Cătălin Ivan a precizat că va contesta această decizie, pe care o condideră ilegă, el susţinând că nu mai făcea parte din organizaţia PSD sector 1 Bucureşti, întrucât aceasta a fost dizolvată. Ivan a mai spus că această decizie reprezintă modul prin care Dragnea l-a pedepsit, însă, odată ce va câştiga procesul intentat liderului PSD Victor Ponta, toate deciziile luate vor fi anulate.

„Eu sunt plecat de la organizaţia sector 1, pe care a dizolvat-o ilegal Victor Ponta ca să mă înlăture pe mine. Această decizie a fost luată de domnul Tudorache, care este unealta lui Liviu Dragnea”, a susţinut Cătălin Ivan.

„Cătălin Ivan era suspendat, iar la ora 18.00 am avut şedinţă de partid şi Biroul Permanent de sector a decis excluderea sa din PSD. Mai trebuie să valideze decizia şi Organizaţia PSD Bucureşti, însă este doar o formalitate”, a declarat, pentru „Adevărul„, preşedintele Sectorului 1 Bucureşti, Dan Tudorache.

Ivan spune însă că această măsură arată disperarea conducerii PSD. „Eu nu mai sunt înscris în PSD Sectorul 1. Dar asta arată disperarea conducerii PSD. Nu mai au sprijin din teritoriu, de la baronii locali, cu care Victor Ponta a pactizat în toţi aceşti ani pentru a avea puterea. Acum se teme că nu va mai avea susţinerea acestora la un viitor Congres. Le e frică de mine pentru că pot fi un contracadidat serios la Congres. Eu nu am probleme cu DNA, eu sunt curat, tocmai de accea m-au exclus”, a spus Ivan, care crede că nu e întâmpător faptul că decizia PSD Bucureşti vine chiar acum, când Liviu Dragnea tocmai a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

„Condamnarea Lui Dragnea a acentuat disperarea. Şi nu numai condamnarea lui Dragnea, ci şi problemele de la Iaşi din ultima vreme. Disperarea lor e din ce în ce mai mare”, a declarat Ivan, pentru „Adevărul”.

În luna martie, conducerea PSD Sector 1 Bucureşti anunţa că a decis suspendarea din partid, pentru 12 luni, a europarlamentarului Cătălin Ivan, acesta susţinând că decizia nu este statutară întrucât el este membru al PSD în comuna ieşeană Dobrovăţ.

Cătălin Ivan s-a transferat, în luna martie, de la PSD Sector 1 la PSD Dobrovăţ, judeţul Iaşi, decizia fiind însă invalidată de Biroul Judeţean al PSD Iaşi.

Ivan a explicat că această mutare s-a făcut legal şi a acuzat că Gheorghe Nichita a fost presat de Victor Ponta şi Liviu Dragnea pentru a nu-l primi în PSD.

Ulterior, Cătălin Ivan a anunţat că va da în judecată conducerea PSD, întrucât nu a primit răspuns la contestaţia sa privind dizolvarea conducerii PSD Sector 1, precizând că se consideră în continuare membru al PSD, deşi transferul său la PSD Dobrovăţ, judeţul Iaşi, nu a fost validat.

Cookies