Europarlamentari veniţi în Capitală: Cereţi ajutor UE pentru problema câinilor vagabonzi

de:
05 dec. 2013
0 Afișari
Europarlamentari veniţi în Capitală: Cereţi ajutor UE pentru problema câinilor vagabonzi

Europarlamentarii Janusz Wojciechowski şi Andrea Zanoni, membri ai Intergrupului pentru Protecţia Animalelor din Parlamentul European, au avut miercuri, în prima parte a zilei, discuţii cu oficiali de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), despre cadrul legislativ ce reglementează problema câinilor fără deţinător, se arată într-un comunicat remis de Primăria Capitalei.

Ulterior, europarlamentarii s-au întâlnit, la sediul municipalităţii, cu primarul general Sorin Oprescu, dorind să afle astfel cum va fi pusă în aplicare noua legislaţie.

Europarlamentarul Janusz Wojciechowski a arătat că problema câinilor comunitari este una generală în ţările membre UE şi a sfătuit autorităţile bucureştene să ceară sprijin din partea Uniunii.

Edilul-şef al Capitalei a spus, cu acest prilej, că problema câinilor fără deţinător este o prioritate în Bucureşti şi că nu se va acţiona niciodată în afara normativelor europene ce reglementează protecţia şi bunăstarea animalelor, principalul obiectiv fiind strângerea câinilor de pe străzi, pentru a nu mai avea oameni muşcaţi.

La rândul său, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, a discutat cu cei doi europarlamentari despre programul de sterilizare a câinilor cu stăpân, în urma căruia au fost sterilizaţi peste 10.000 de câini cu deţinător şi peste 20.000 de câini fără stăpân.

Cookies