ARHIVA B365

Europarlamentare 2014: De ce are voie sa candideze Mircea Diaconu – motivarea Curții de Apel

Europarlamentare 2014: „Dreptul de a alege nu este incalcat, intrucat cetatenii au posibilitatea exprimarii in mod liber, prin vot, asupra candidatilor pentru Parlamentul European, avand optiunea de a nu-l vota pe Mircea Diaconu. (…)

Prin urmare, drepturile cetatenilor prevazute in Constitutie se manifesta pe deplin cu ocazia alegerilor candidatilor an Parlamentul European, unde isi pot exercita optiunea de vot in favoarea candidatului dorit”, se arata in documentul citat, conform Mediafax.

Institutia precizeaza, in motivare, ca reprezentantul Ministerul Public, care este independent, potrivit legii, a sustinut in sedinta de judecata ca Diaconu poate candida la alegerile parlamentare.

Mircea Diaconu: O sa dau o lectie de cum se pot face lucrurile astea fara bani

CAB a mai aratat ca orice limitare a unui drept trebuie specificata expres de lege, prin conturarea precisa a unor imprejurari particulare, nefiind permise generalizarile.

Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv, in 10 aprilie, ca Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, instanta mentinand astfel decizia in sens luata de Tribunalul Capitalei.

Prin decizia de din 10 aprilie, Curtea de Apel a respins contestatiile fata de hotararea tribunalului inaintate de Agentia Nationala de Integritate (ANI) si Ministerul Public.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button