ARHIVA B365

EUROPARLAMENTARE 2014. Mircea Diaconu a strâns 100.000 de semnături FOTO

UPDATE. Conform Antena 3,  Mircea Diaconu a strâns 100.000 de semnături. Semnăturile vor fi verificate de BEC și trebuie validate. 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Mircea Diaconu strânsese 85.000 de semnături conform numărătorii făcute marți seara, iar miercuri dimineața, la ora 9.30, avea 90.000 de semnături strânse, au declarat voluntarii care strâng semnături pentru MIRCEA DIACONU în fața Teatrului Nottara.

Printre punctele în care se vor putea strânge semnături pentru candidatura lui Mircea Diaconu ca independent la alegerile europarlamentare se numără Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Bd. Gheorghe Magheru – în faţa Teatrului Nottara. 

La ora 11.30, în fața Teatrului Nottara erau 30-40 de persoane care doreau să semneze pentru candidatura lui Mircea Diaconu la EUROPARLAMENTARE 2014, majoritatea persoane în vârstă. „Așa, domnule, să mai fie și cultură! Nu doar proști sau, mai bine zis, proaste!”, spune un bărbat care abia semnase. „E o onoare pentru mine că am semnat. Cum să nu semnăm, domnul Diaconu este un actor excepțional”, declară o altă semnatară. „Să se facă strângere de semnături și ca să-l dea jos pe Băsescu!”, se revoltă un alt bărbat.

Unul dintre voluntari este student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București. „Am vrut să îl ajut pe domnul Diaconu pentru că-l apreciez foarte mult. Îl apreciz ca actor mai mult, dar m-am gândit, dumnealui a făcut atâtea pentru noi, dacă putem și noi să-l ajutăm o dată, cum să nu facem”, declară tânărul.

O femeie care strânge voluntar semnături pentru Diaconu a declarat că și-a luat liber de la serviciu pentru a ajuta la strângerea de semnături, deoarece consideră că actorul merită un scaun de europarlamentar. 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Mircea Diaconu a ieșit și el în fața teatrului, a făcut poze cu cei prezenți și a discutat cu ei. Oamenii i-au spus că îl apreciază, cât de nedreptățit este, iar Diaconu le-a mulțumit pentru ajutor. După câteva minute, și-a luat la revedere și a intrat din nou în teatru.

Întrebat dacă și Teatrul Nottara este implicat în strângerea de semnături pentru Diaconu, un alt voluntar a declarat că aprobarea s-a obținut de la Primăria Capitalei, iar teatrul nu are nicio legătură. Totuși, în interiorul teatrului erau câteva pancarte cu poza lui Diaconu, care promovau strângerea de semnături. „Nu. nu…Alea sunt pentru altceva, nu au treabă alea„, a declarat voluntarul când a fost întrebat de pancarte. 

Teatrul Nottara, ca instituţie publică, nu se poate implica în campania de strângere de semnături pentru candidatura actorului Mircea Diaconu la alegerile europarlamentar, a anunţat într-un comunicat Marinela Ţepuş, directorul instituţiei de cultură. 

Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate, a declarat că toti cei care participă la strângerea de semnături pentru candidatura la europarlamentare a lui Mircea Diaconu încalcă legile. Într-o interventie la un post de televiziune, acesta a reamintit faptul că Înalta Curte a dat o decizie definitivă și irevocabila conform căreia Mircea Diaconu nu mai poate ocupa funcții publice timp de trei ani, prin urmare lucrurile sunt clare.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Potrivit legii, cineva poate candida ca independent la alegerile europarlamentare dacă strânge 100.000 de semnături. Însă, chiar dacă voluntarii vor reuşi să strângă semnăturile, actorul Mircea Diaconu nu va putea candida ca independent, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate.

Agenția Națională pentru Integritate a anunțat că actorul Mircea Diaconu nu poate candida la alegerile europarlamentare 2014, pentru că are o decizie definitivă din partea ICCJ de incompatibilitate.

CITEȘTE ȘI: EUROPARLAMENTARE 2014. ANI, scrisoare la BEC: Motivele pentru care nu poate candida Diaconu


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button