EUROPARLAMENTARE 2014.Curtea de Apel a decis: MIRCEA DIACONU poate candida la EUROPARLAMENTARE 2014

de:
07 apr. 2014
0 afișări
EUROPARLAMENTARE 2014.Curtea de Apel a decis: MIRCEA DIACONU poate candida la EUROPARLAMENTARE 2014

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014, MIRCEA DIACONU:  Curtea de Apel a decis că Agenţia Naţională de Integritate nu are calitatea să conteste candidatura lui MIRCEA DIACONU la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014, informează stiripesurse.ro. Astfel, instanţa „respinge apelul ca fiind formulat de o persoană fără calitate procesuală activă”.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014, MIRCEA DIACONU: MIRCEA DIACONU a declarat, sâmbătă, că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti i-au permis să candideze la ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014, MIRCEA DIACONU: „Este a treia decizie, două sunt de la Tribunalul Bucureşti – aceasta şi încă una – şi a mai fost una azi dimineaţă şi toate îmi sunt favorabile. Prima decizie, cea din 1 aprilie, a rămas definitivă pentru că s-a respins contestaţia. La contestaţia depusă ieri, răspunsul tribunalului este că admite cererea. Se va face în mod sigur apel. Cred că nici la admitere la facultate n-am avut emoţii mai mari, stabilesc un lucru pe care încerc să-l spun de doi ani. Eu zic că e cam mare diferenţa, ambele texte sunt scrise în limba română, e greu să fie două sensuri… mi-e frică, dar am încredere în justiţie”, spunea MIRCEA DIACONU.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. MIRCEA DIACONU: MIRCEA DIACONU a atacat în instanţă hotărârea BEC prin care i s-a respins candidatura la alegerile pentru Parlamentul European, motivul invocat de Biroul Electoral Central fiind acela că MIRCEA DIACONU are interdicţie să ocupe o funcţie eligibilă.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014, MIRCEA DIACONU: MIRCEA DIACONU poate candida la alegerile europarlamentare, a decis, sâmbătă, Tribunalul Bucureşti.  În urma deciziei, Agenția Națională de Integritate (ANI) a anuntat ca va ataca decizia Tribunalului București de admitere a contestației lui MIRCEA DIACONU.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. MIRCEA DIACONU. Pe 26 martie, Agenţia Naţională de Integritate a informat BEC că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale pentru validarea candidaturii la ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. MIRCEA DIACONU: MIRCEA DIACONU se află sub interdicţia expresă prevăzută de lege pentru a ocupa o funcţie eligibilă, cum este funcţia de europarlamentar, mandatul de senator al acestuia fiind tot o funcţie eligibilă, încetând de drept prin efectul unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile prin care s-a stabilit starea de incompatibilitate. Or, în cazul de faţă, MIRCEA DIACONU a fost declarat ca fiind incompatibil, printr-un act administrativ menţinut prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, aspect care face ca acesta să intre sub incidenţa dispoziţiilor art. 14 alin (1) lit. c) din Legea nr. 33/2007 şi pe cale de consecinţă acesta nu îndeplineşte o condiţie de fond pentru a putea candida la alegerile pentru Parlamentul European”, susţine ANI. 

Cookies