EUROPARLAMENTARE 2014. Cum se fraudează alegerile: de la metoda Tipografia, la turismul electoral

de:
24 mai 2014
0 afișări
EUROPARLAMENTARE 2014. Cum se fraudează alegerile: de la metoda Tipografia, la turismul electoral

EUROPARLAMENTARE 2014 Avem, mai jos, mai multe metode prin care alegerile pot fi fraudate, conform realitatea.net:

EUROPARLAMENTARE 2014. Metoda „Tipografia”

Prin această metodă se distribuie un număr mai mare de buletine de vot decât cel real. E vorba de tipărirea ilegală a unor buletine de vot, care să ajungă în secţie prin intermediul unui membru al biroului.

EUROPARLAMENTARE 2014. Metoda „Dimineaţa”

Cu o jumătate de oră înainte de începerea votării, se introduc în urnă mai multe buletine de vot deja ştampilate. Apoi, pe parcursul zilei de vot, fraudatorii trebuie să semneze pe lista de vot pentru persoanele care nu vin la secţie.

EUROPARLAMENTARE 2014. Metoda „Foto”

„Metoda foto” se referă la intrarea în cabinele de vot cu aparate de fotografiat sau cu telefoane mobile cu cameră pentru fotografierea votului. O astfel de procedură se aplică de către cei care vor să urmărească votul unor persoane cărora le-au promis bani sau alte foloase.

EUROPARLAMENTARE 2014. Turismul electoral

Metoda se referă la transportarea şi plătirea unor cetăţeni pentru a vota în alte localităţi decât cele de reşedinţă, adică pe listele suplimentare.

EUROPARLAMENTARE 2014. Metoda „Buletin fără ştampilă”

Altfel spus, înmânarea unor buletine de vot ce nu au aplicată ştampila de control. Metoda se foloseste în mod deosebit în secţiile unde se ştie că mulţi vor vota cu un alt candidat.

EUROPARLAMENTARE 2014. Metoda „Maradona”

Cum funcţionează: în clipele de neatenţie a colegilor din secţia de votare la numărarea voturilor, anumite buletine se mută dintr-un teanc într-altul. Acest lucru duce la vicierea rezultatului. Se practică în secţiile de votare mari şi când nu există riscul renumărării voturilor.

EUROPARLAMENTARE 2014. Metoda „Înghesuiala”

Aglomerarea intrării în secţie de către persoane pregătite în acest sens îngreunează intenţionat exprimarea votului. Metoda este folosită pentru obstrucţionarea votului în secţiile unde se ştie că un partid este favorit. 

EUROPARLAMENTARE 2014. Metoda „Multiplu” 

Membrii biroului pot înmâna unor alegători pe care îi ştiu mai multe buletine de vot, semnând pentru prezenţa altor persoane despre care şe stie că nu vor veni la vot.

Cookies