ARHIVA B365

Euroins nu mai are voie să încheie poliţe RCA

„Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis, în ședința din 28 august 2013, să aplice următoarele sancțiuni societății Euroins România Asigurare Reasigurare SA:

– interzicerea temporară a practicării de către EUROINS România Asigurare Reasigurare SA a asigurării RCA;

– sancționarea domnului Mihnea Tobescu, director general al societății EUROINS România Asigurare-Reasigurare SA, cu amendă în cuantum de 50.000 de lei;

– sancționarea domnului Stamov Bozhidar Stoyanov, conducătorul departamentului de daună din cadrul societății, cu retragerea aprobării acestuia.”

Interzicerea practicării de către societate a asigurării RCA este în vigoare până la implementarea de către compania EUROINS a unui set de măsuri stabilit de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, se arată într-un comunicat de presă al ASF, citat de Economica.net.

Euroins practica unele dintre cele mai reduse tarife din piaţă pentru poliţele RCA, ceea ce i-a adus o cotă de piaţă de 21% pe acest segment, cu un volum de prime brute subscrise de 258,74 milioane de lei, din care a plătit indemnizaţii brute de 157,78 milioane de lei – cifre valabile la jumătatea lui 2013.

Compania avea, însă, o problemă cu plata efectivă a daunelor către cei păgubiţi, după cum s-au plâns mulţi şoferi şi după cum o arată şi cele 2.700 de petiţii depuse în perioada ianuarie-iulie 2013. Plătea cu întârziere şi mai puţin decât se arăta în dosarele de daună, după cum a constatat şi ASF într-un control inopinat efectuat în perioada mai-iunie 2013.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară informează publicul că în perioada în care EUROINS are interdicția practicării asigurării RCA, societatea are în continuare obligația soluționării dosarelor de daună”, se mai arată în comunicat.

În replică, reprezentanţii Euroins au anunţat că vor face tot posibilul pentru ca setul de măsuri stabilit de ASF să fie implementat rapid şi eficient, astfel încât activitatea pe segmentul RCA să fie reluată în cel mai scurt timp, potrivit uni comunicat remis de companie şi citat de Economica.net.

Totodată, reprezentanţii asiguratorului au mai anunţat că decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară de interzicere temporară a practicării asigurării RCA de către Euroins nu afectează sub nicio formă actualii clienţi ai companiei de asigurări, iar toate poliţele RCA emise de companie până la acest moment sunt valabile şi oferă protecţie asiguraţilor pe toată perioada contractuală. Citiţi mai multe pe Economica.net.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button