ARHIVA B365

Euro, la minimul ultimelor 16 luni

O rată de schimb inferioară celei înregistrate luni, a fost publicată de banca centrală la 4 ianuarie 2012, când un euro se tranzacționa la BNR cu 4,3219 lei, notează Rtv.net.

Dealerii spun că aprecierea înregistrată de moneda naţională în ultimele zile este susţinută de vânzările de valută ale jucătorilor străini, care au cumpărat titluri de stat în lei. Randamentele titlurilor de stat în lei au scăzut constant în ultima perioadă, atingând valori minime istorice, în linie cu evoluţia activelor din regiune, relatează Mediafax.

Interesul din ultimele două săptămâni pentru titlurile în lei a fost susţinut şi de recomandările analiştilor de la BNP Paribas şi Societe Generale, care indicau cumpărarea de obligaţiuni guvernamentale româneşti, anticipând o evoluţie pozitivă în piaţă şi scăderea randamentelor pentru titlurile aflate în circulaţie.

În sesiunea precedentă, cursul oficial a fost de 4,3366 lei/euro.

Pentru dolarul american, banca centrală a anunţat un curs de 3,3040 lei/dolar, atingând astfel cel mai redus nivel din 25 februarie. La data menţionată, referinţa a fost de 3,3026 lei/dolar.

Pentru francul elveţian rata de schimb a coborât la 3,5174 lei/franc. Nivelul de luni reprezintă minimul începând cu 25 ianuarie, când rata s-a plasat la 3,5162 lei/franc.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button