EURO 2020. Măsuri de ordine și siguranță publică pentru partida Franța – Elveția de pe Arena Națională. Peste 2.000 de jandarmi și polițiști pe străzi

27 iun. 2021
68 Afișari
EURO 2020. Măsuri de ordine și siguranță publică pentru partida Franța – Elveția de pe Arena Națională. Peste 2.000 de jandarmi și polițiști pe străzi

În vederea partidei de la EURO 2020 dintre Franța și Elveția, meci care se va disputa luni, 28 iunie, pe Arena Națională din București, Jandarmeria Capitalei anunță noi măsuri de ordine și siguranță publică.

Franța – Elveția, EURO 2020. Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de Poliția Capitalei, ISU București-Ilfov și celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

Peste două mii de jandarmi, polițiști și pompieri vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică.

Suporterii, monitorizați din elicopter

În ziua evenimentului sportiv, vor acționa, în sprijin, un elicopter SMURD pentru asigurare medicală la Arena Națională și un elicopter pentru monitorizare aeriană a traseelor de deplasare ale suporterilor.

Poliţia rutieră va fluidiza traficul și va îndruma conducătorii auto pe rute care să le permită să ajungă la destinația dorită.

În Centrul Vechi, ca punct de atracție, se va acționa în sistem integrat, jandarmerie, poliție și pompieri, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică.

În cadrul dispozitivului de ordine publică, se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipelor. Aceștia vor fi sprijiniți de cinci ofiţeri de poliţie din Franța și patru din Elveția, care au misiunea de a facilita dialogul și transmiterea principalelor mesaje ale autorităților române.

Precizările Jandarmeriei

Din punct de vedere al participării la competiţia sportivă, Jandarmeria precizează următoarele:

Având în vedere condițiile speciale privind desfășurarea evenimentelor sportive pe timp de pandemie de COVID-19, pentru a asista din tribune la meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională din București, trebuie respectate o serie de reguli impuse de organizator și de legislația în vigoare, pe care cei interesați le pot găsi, fie accesând pagina oficială www.frf.ro, fie prin intermediul aplicației mobile EURO 2020.

– Suporterii vor avea acces pe stadion începând cu ora 19.00, pe baza biletelor puse la dispoziție de organizator și a brățărilor de acces care confirmă respectarea regulilor sanitare și epidemiologice. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie să aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

– Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

– Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

– Pentru a evita producerea unor incidente, recomandăm suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă.

– Sesizați orice element de dispozitiv cu eventualele probleme pe care le constatați.

”Vă mulțumim tuturor pentru înțelegerea manifestată față de măsurile de siguranță luate pentru desfășurarea acestui eveniment sportiv”.

Cookies