EURO 2020. Măsuri de ordine și siguranță publică în vederea partidei Ucraina – Macedonia de Nord de la București

16 iun. 2021
8012 Afișari
EURO 2020. Măsuri de ordine și siguranță publică în vederea partidei Ucraina – Macedonia de Nord de la București

Jandarmeria a anunțat măsuri de ordine și siguranță publică în vederea partidei Ucraina – Macedonia de Nord de la București, care se va disputa joi, 17 iunie, de la ora 16:00.

Joi, 17 iunie a.c., începând cu ora 16.00, pe stadionul Arena Naţională din Capitală, va avea loc partida de fotbal dintre echipele reprezentative ale Ucrainei și Macedoniei de Nord, din cadrul Turneului Final EURO 2020.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de Poliția Capitalei, ISU București-Ilfov și celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

Peste 2.000 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică.

În ziua evenimentului sportiv, vor acționa în sprijin, un elicopter SMURD pentru asigurare medicală la Arena Națională și un elicopter pentru monitorizare aeriană a traseelor de deplasare ale suporterilor.

Poliția Rutieră va fluidiza traficul

Poliţia rutieră va fluidiza traficul și va îndruma conducătorii auto pe rute care să le permită să ajungă la destinația dorită.

În Centrul Vechi, ca punct de atracție, se va acționa în sistem integrat, jandarmerie, poliție și pompieri, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică.

În cadrul dispozitivului de ordine publică, se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipelor. Aceștia vor fi sprijiniți de câte cinci ofiţeri de poliţie din Ucraina și Macedonia de Nord, care au misiunea de a facilita dialogul și transmiterea principalelor mesaje ale autorităților române.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

Conform art. 14 din actul normativ menționat, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control corporal preventiv, efectuat de către firma de securitate contractată de către organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.

Măsuri de ordine și siguranță publică în vederea partidei Ucraina – Macedonia de Nord

Din punct de vedere al participării la competiţia sportivă, Jandarmeria face următoarele precizări:

  • Având în vedere condițiile speciale privind desfășurarea evenimentelor sportive pe timp de pandemie de COVID-19, pentru a asista din tribune la meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională din București trebuie respectate o serie de reguli impuse de organizator și de legislația în vigoare pe care, cei interesați le pot găsi, fie accesând pagina oficială www.frf.ro fie prin intermediul aplicației EURO 2020.
  • Suporterii vor avea acces pe stadion începând cu ora 13.00, pe baza biletelor puse la dispoziție de organizator și a brățărilor de acces care confirmă respectarea regulilor sanitare și epidemiologice. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie să aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.
  • Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.
  • Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.
  • Pentru a evita producerea unor incidente recomandam suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă.
  • Sesizați orice element de dispozitiv cu eventualele probleme pe care le constatați.

”Vă mulțumim tuturor pentru înțelegerea manifestată față de măsurile de siguranță luate pentru desfășurarea acestui eveniment sportiv”, precizează Jandarmeria.

Cookies